Malmös hemmasvit spräckt

Malmö Redhawks säsongsinledning har bestått endast av hemmavinster. I kvällens match mot Örebro kom dock Malmös hemmasvit att spräckas efter en förlust i förlängning.

Malmö har haft en speciell inledning på säsongen. Inför kvällens match hade man en stabil hemmasvit med endast segrar. På bortaplan däremot har man endast förluster. Just hemmasviten skulle dock komma att brytas i kvällens match mot Örebro.

Efter att ha besegrat Rögle, Mora och senast serieledande Färjestad hemma i Malmö Arena såg Malmö onekligen starka ut. Men i kvällens match när Örebro kom på besök syntes inte det. Örebro var det bättre laget i de två inledande perioderna och Malmö kan tacka Oscar Alsenfelt för att de bara var i ett måls underläge inför den sista perioden.

Örebro däremot imponerade och ledde med 2-0 till sent i den andra perioden efter mål av Jere Sallinen och Viktor Ekbom. När bara tre minuter återstod av mittenakten kom dock Malmös reducering genom Fredrik Händemark. Kvitteringen kom knappa fem minuter in i den tredje perioden från Andy Miele och matchen gick till förlängning. Väl där kunde Örebro vinna bonuspoängen efter att Tyson Spink avgjort.

Örebro fortsätter vinna

Bottentippade Örebros vinstsvit fortsätter däremot. Mot Malmö tog man sin tredje raka seger. Efter att ha imponerat i back-to-back mötet mot Linköping fortsatte man göra det ikväll. Även om man inte lyckades stänga matchen under ordinarie tid trots flera chanser fick man med sig bonuspoängen efter att ha varit totalt överlägsna i förlängningen och avgjort när Malmö hade avvaktande utvisning. Nästa match har Örebro nu på torsdag då man tar emot Mora. Förlänger man sin vinstsvit då?