Mora ångar på – krossade SSK på hemmaplan

Mora IK fortsätter i vinnande stil. Ikväll röjde man undan Södertälje med klara 7-0 (!) inför hemmapubliken i Dalarna.

Första perioden bjöds publiken i Smidjegrav Arena på ett snabbt mål av hemmalaget när Mathias Bromé hittade nätet bakom Alexander Sahlin i Södertäljemålet. Den som ville se fler mål fick dock vänta. Kvällens andra och tredje mål kom i mittenperioden genom Kevin Gagné och Emil Bejmo.

Moraspelarna var dock inte nöjda med tre mål. Fjärde målet kom efter dryga fyra minuter in i tredje perioden, återigen av Emil Bejmo och fjärde (!) assisten av Jacob Nilsson på lika många möjligheter.
Innan det var klart hann talangen Pierre Engvall göra två mål och Gustaf Jonsson ytterligare ett när slutresultatet skrev till 7-0 för hemmalaget som inte lämnar ifrån sig sin serieledning.

1-0 (03:19) Mathias Bromé (Jacob Nilsson, Emil Bejmo)
2-0 (23:31) Kevin Gagné (Jacob Nilsson, Mathias Bromé)
3-0 (25:27) Emil Bejmo (Jacob Nilsson, Mathias Bromé)
4-0 (44:11) Emil Bejmo (William Pethrus, Jacob Nilsson), spel fem mot fyra
5-0 (52:22) Pierre Engvall (Kevin Goumas, Emil Aronsson)
6-0 (52:39) Pierre Engvall (Emil Aronsson, Kevin Gagné), spel fem mot fyra
7-0 (52:54) Gustaf Jonsson (Matej Galbavy, Robon Johansson)
Skott: 43-27 (18-9, 16-7, 9-11)