Drömräddning bakom Malmöseger

Malmö besegrade HV71 under torsdagskvällen med komfortabla 4-0 efter en väl genomförd laginsats – och en drömräddning från målvakten Oscar Alsenfelt.
– Det är jätteskönt när man lyckas ta sånna puckar, säger matchhjälten till C More.

Matchen mellan Malmö och HV71 inleddes med ett jätteläge för HV. Det var Adam Almqvist som serverades ett, i stort sett, öppet mål att lägga in pucken i – men Oscar Alsenfelt stod för en osannolik räddning med klubban.
– Det händer ju att man får till en sån där på träning men jag vet inte om jag gjort en sådan under match förr, säger Alsenfelt till C More.

Spelet böljade fram och tillbaka under större delen av första perioden med några halvchanser innan backen Nils Andersson bröt sig fri. Han gjordes ner och Malmö tilldömdes straffslag. En straff som tidigare HV-spelaren Rhett Rakhshani förvaltade på bästa sätt med en kylig backhand.
– Han (Pettersson-Wentzel) har varit med länge så han vet nog att jag oftast skjuter. Jag testade en hög backhand istället och den gick in, säger målskytten till C More i periodpausen.

Fortsatt böljande spel

Andraperioden var även den böljande till en början innan Malmö fick ett powerplay efter drygt sex minuter. Efter en stunds bra press fick hemmalaget in pucken i mål. Målet dömdes emellertid bort för att spelet var avblåst. Buropen från publiken byttes dock snabbt ut mot jubel när Malmö sekunderna senare gjorde ett nytt mål och gick upp till 2-0. Målskytt var Ilari Filppula.

Efter 2-0-målet tog HV över spelet mer och mer. Man pressade på hårt för en reducering, men istället var det Malmö som lyckades dryga ut ledningen till 3-0 genom hemmasonen Robin Alvarez i slutminuterna av perioden.

Utebliven anstormning

Tredje perioden blev en ganska avslagen historia. Något riktigt HV-tryck kom aldrig. Istället var det Malmö som gjorde periodens enda mål med strax över fem minuter kvar. Christoffer Forsberg vann pucken i egen zon och ordnade ett friläge åt sig själv efter en imponerande spurt på skridskorna.

Matchen slutar 4-0 till hemmalaget Malmö som därmed klättrar förbi HV i tabellen.

Malmö – HV71 4-0 (1-0, 2-0, 1-0)
1-0 (16.13) Rhett Rakhshani (straff)
2-0 (28.07) Ilari Filppula (Andreas Thuresson, Erik Forssell), spel fem mot fyra
3-0 (37.08) Robin Alvarez (Fredrik Händemark, Jens Olsson)
4-0 (54.22) Christoffer Forsberg
Skott: 32-27
Tekningar: 32-39
Utvisningar MIF: 2×1 HV: 2×3
Domare: Jozef Kubus, Mikael Holm
Linjemän: Anders Jansson, Ludvig Lundgren