Bortastarka Malmö nollade Skellefteå

Vinner man skotten med 42-24 borde man väl vinna matchen? Eller åtminstone göra mål? Men nej, inte om man ställs mot Malmö och supermålvakten Oscar Alsenfelt.

Skellefteå med sex raka hemmasegra ställdes i torsdagens enda match mot Malmö med tre raka bortasegrar. Det var med andra ord två formstarka lag som möttes i Skellefteå Kraft Arena.

Matchen var inledningsvis en jämn tillställning och båda lagen skapade ungefär lika många chanser. Men ju längre perioden gick, desto mer tog gästerna över. Och när matchuret visade på 09:38 gjorde Nils Andersson 1-0 till Redhawks snyggt framspelad av Rhett Rakhshani. Detta blev också slutresultatet efter första perioden.

Två bortdömda mål under en period

Skellefteå inleder andra perioden bra och skapar ett bra tryck mot Malmös Oscar Alsenfelt. Några minuter senare kommer också målet för SAIK efter ett skott från Filip Berglund. Målet blev dock bortdömt efter att en annan hemmaspelare åkt på Malmös målvakt.

Som om det inte var nog med att få ett mål bortdömt så händer samma sak igen efter elva minuters spel. Då väljer domarna att istället döma utvisning på Skellefteås Linus Lindström för interference.

I det efterföljande powerplayspelet utökar Malmö sin ledning till 0-2 genom Rhett Rakhshani.

Andra perioden bjöd inte på fler mål trots att Skellefteå får chansen att spela 5 mot 3. Varav en av Malmös utvisningar var 2+2 minuter för highsticking. Detta kanske inte låter som något ovanligt, men utvisning var på Malmös målvakt!

Den tredje perioden kom framförallt att handla om två personer. Oscar Alsenfelt och Fredrik Storm. Skellefteå jagade ett reduceringsmål och pressade tillbaka Malmö ordentligt. Men när klockan stod på 11:36 fick hemmalagets Andreas Wingerli en 2+2 minuters utvisning. En för kneeing och en för hooking. Detta gav Malmö en bra chans att helt avgöra matchen. Skellefteå klarade av sitt boxplay men bara en minut efteråt gjorde avgjorde Fredrik Storm matchen helt med sitt 0-3 mål. Mindre än en minut senare blev Storm även tvåmålsskytt genom sitt 0-4 mål. Detta blev också kvällens slutresultat.

Oscar Alsenfelt fick alltså hålla sin åttonde nolla för säsongen med sina 42(!) räddningar.

Skellefteå-Malmö 0-4 (0-1, 0-1, 0-2)

0-1 (09:38) Nils Andersson (Rhett Rakhshani, André Benoit)

0-2 (32:26) Rhett Rakhshani (Lukas Haudum, Mathias Tjärnqvist)

0-3 (55:55) Fredrik Storm (Noah Welch, Lukas Haudum)

0-4 (56:37) Fredrik Storm (Erik Forssell, Erik Andersson)

Skott: 42-24 (16-8, 10-10, 16-6)