Malmö Redhawks sköna svit intakt – slog serieledaren

Malmö Redhawks forsätter att plocka poäng i matcherna och förlängde sin poängsvit mot serieledarna Färjestad. I övertid fixade poängkungen extrapoängen.

Serieledande Färjestad gästade under torsdagen Malmö Redhawks som också fått en fin start på säsongen. Värmlänningarna har bara tappat en poäng av 15 möjliga och är tillsammans med just Malmö, målgladast i hela SHL.

Målkalaset uteblev i första perioden

I den första perioden uteblev dock det förväntade målkalaset i Malmö Arena. Inget av lagen bjöd på något skönspel och de riktigt heta chanserna lös med sin frånvaro.

Dryga två minuter in i mittakten kom till slut matchens första mål. Den danska forwarden, Nichlas Hardt, gav Malmö ledningen på hemmaplan. Efter målet skruvades tempot upp i matchen och chanserna började att radas upp. Men båda målvakterna, Oscar Alsenfelt och Lars Haugen, spelade ett stabilt spel och bjöd på några fina parader.

Släkten är värst – ”Foppa” kvitterade

Serieledarna ville dock annorlunda i den tredje perioden och visade att förstaplatsen inte är någon tillfällighet. Först kvitterade backen Anton Grundel efter dryga minuten när han tryckte in pucken bakom Alsenfelt. Ett par minuter senare kom även ledningsmålet för bortalaget. Nyförvärvet Dick Axelsson, som fått en strålande start på säsongen prickade in tvåan till Färjestad.

Spiken i kistan var inte satt där och Christoffer Forsberg, med förflutet i Färjestad, klev fram och presenterade sig för sin gamla klubb med ett vackert mål.

Matchen gick till förlängning och där var skåningarna numret större än sina motståndare. Poängkungen Frederik Storm klev fram och tryckte in 3-2 till publikens glädje. Båda lagen förlänger därmed sin poängsvit då Färjestad fick med sig en poäng tillbaka till Värmland.