Malmö klara för semifinal

Malmö Redhawks är klara för SM-semifinal mot HV71 efter att man har slagit ut seriesegrarna Växjö Lakers med 4-2 i matcher.

Efter en sex matchers lång serie mellan Malmö Redhawks och Växjö Lakers står det nu klart att Malmö kommer spela SM-semifinal 2017. Men kvällens väg dit var inte enkel.

Det dröjde 16:34 av första perioden innan hemmalaget för kvällen, Malmö Redhawks, spräckte Joacim Ericssons målnolla när Noah Welch noterades för slutspelets första mål. Han assisterades av Robin Alvarez och Ilari Filppula.

Kvitteringen kom i mitten av andra perioden när finske skarpskytten Olli Palola i Växjös power play hittade in med pucken i Malmökassen.

Malmö starkast

Men det räckte inte. Med dryga 11 minuter kvar kom segerpucken för Malmö Redhawks när Rhett Rahkshani gjorde Malmös 2-1. Ett mål som senare skulle visa sig leda Malmö hela vägen till SM-semifinal där skåningarna ställs mot HV71.

Malmö Redhawks – Växjö Lakers 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)
1-0 (16:34) Noah Welch (Robin Alvarez, Ilari Filppula)
1-1 (30:31) Olli Palola (Emil Petterssonm Tuomas Kiiskinen)
2-1 (48:49) Rhett Rahkshani (Ilari Filppula, Robin Alvarez)
Skott: 36-31
Utvisningar: MIF: 2×2 VLH: 5×2
Domare: Tobias Björk, Linus Öhlund
Linjemän: Ludvig Lundgren, Henrik Pihlblad