Luleå tog tre poäng efter lång formsvacka

Ett formstarkt Skellefteå med fyra raka vinster ställdes mot ett Luleå som är inne i en tung period. Med endast en vinst på de sex senaste var den här matchen ett måste att vinna för Luleå. Skellefteå tog ledningen tidigt men bortalaget vände och vann med 3-1. Tre mycket viktiga poäng gick därmed till Luleå.

Matchen öppnades snabbt med ett starkare Skellefteå som även fick ett powerplay efter fem minuter. Effektiviteten var återigen hög och Andrew Calof gjorde ledningsmålet. Luleå jobbade sedan sig in i matchen men fick aldrig till några riktigt farliga lägen. Hemmalaget höll undan i egen zon och kontrollerade perioden.

Luleå tog över i andra

Luleå rivstartade den andra perioden och efter 20 sekunder satt kvitteringspucken då Johan Forsberg klev fram och styrde in pucken. Bortalaget tog med det över matchen och kunde mycket väl även tagit ledningen. Mellanakten mattades sedan ut och var relativt händelselös sista fem-tio minuterna men med ett övertag för Luleå.

Även i den tredje perioden exploderade Luleå. Tim Kennedy stod för målet och mycket viktiga 1-2 gick till bortalaget. Skellefteå hamnade därmed i en jaktposition för första gången i matchen. Trots många försök att kvittera, bland annat i två powerplay, så kom aldrig målet. Luleå lyckades hålla undan och avgjorde i tom kasse. Därmed tog laget en enormt viktig trepoängare.

Skellefteå – Luleå 1-3 (1-0, 0-1, 0-2)
1-0 (05:58) Andrew Calof (Jesper Olofsson, Henrik Hetta), spel fem mot fyra
1-1 (20:20) Johan Forsberg (Kael Mouillierat, Karl Fabricius)
1-2 (43:29) Tim Kennedy (Anton Hedman)
1-3 (59:24) Bill Sweatt (Anton hedman), spel fem mot sex
Skott: 25-25 (10-5, 9-10, 6-10)
Skott utanför: 19-7
Tekningar: 26-31