Luleå tog sista slutspelsplatsen när man krossade Rögle

Under torsdagskvällen spelades den sista omgången i SHL. I Coop Norrbotten Arena tog Luleå emot nästjumbon Rögle, och man var tvungna att vinna för att det skulle bli slutspel. Och som man gjorde det, man krossade Ängelholmarna med hela 4-1.

Redan efter en minut in i matchen hade Luleå tagit ledningen när den finske forwarden Julius Junttila skickade in 1-0 bakom Rögle-målvakten Oscar Dansk. Innan perioden var slut hade man också utökat ledningen till 2-0 genom en annan finsk, Illari Melart.

Luleå utökade gapet

I den andra perioden försökte Rögle hitta kraft och energi men gästerna skapade inte de där heta chanserna. Istället kunde Luleå utöka sin ledning till 3-0 när Petter Emanuelsson hittade rätt i nätmaskorna. Med en minut kvar att spela av den andra perioden gjorde Luleås hårt jobbande forward Johan Forsberg ett snyggt mål på egen hand.

Lassinantti stod för en storstilad insats

I den tredje perioden försökte Ängelholmarna och man lastade flera skott på kassen, men Luleå-målvakten Joel Lassinantti gjorde en storstilad insats ikväll. Men efter sju minuter så skulle han få ge vika när Jack Connolly hittade rätt efter en försvarsmiss av hemmalaget. Men närmare än så kom inte gästerna och i och med segern är Luleå klara för play in till SM-slutspelet.

Luleå HF – Rögle BK 4-1 (2-0,2-0,0-1)
1-0 (01.32) Julius Junttila (Daine Todd, Johan Harju)
2-0 (13.57) Illari Melart (Einar Emanuelsson, Craig Schira)
3-0 (27.01) Petter Emanuelsson (Anton Hedman, Johan Harju)
4-0 (39.15) Johan Forsberg (utan assist)
4-1 (47.57) Jack Connolly (Ludvig Rensfeldt, Cade Fairchild)
Skott: 34-20
Utvisningar: LHF 2×2 RBK 2×2