Luleå tog komfortabel seger – Lassinantti höll nollan

En händelserik inledning på matchen innehöll konstigt nog inga mål. Istället tog Luleå kommandot med två snabba mål i andra periodens början. Bortalaget höll sedan undan och vann enkelt med 0-3.

Båda lagen öppnade med hög intensitet och underhållningsvärdet var på topp. Luleå hade flest chanser i början och kunde ha tagit ledningen. Leksands målvakt Atte Engren storspelade och räddade laget från att hamna i underläge. Det gjorde så att Leksand kunde ta sig in i matchen och så småningom ta över slutdelen av första perioden. Att perioden slutade mållöst var därför ologiskt sett till lagens målchanser.

Luleå knäckte Leksand i andra perioden

I den andra periodens första minut spräckte Luleå målnollan. 0-2 lät sig inte dröjas och Atte Engrens dåliga ingripanden resulterade i två mål. Perra Johnsson valde därför att byta in Henrik Haukeland för att försöka få igång sitt Leksand. Det hjälpte lite, men Luleås försvar kunde enkelt hålla rent framför Joel Lassinantti. Craig Schira ökade också på till 0-3 strax innan periodens slut.

Tredje perioden var betydligt segare jämfört med de två tidigare, och det kändes som att ingen ville ta tag i spelet. Det passade Luleå utmärkt som bara ville spela klart matchen. Till slut klev Leksand fram och ökade tempot, men då visade Lassinantti hög klass med flera fina räddningar. Trots flera powerplay-lägen spräckte aldrig Leksand målnollan, och matchen slutade 0-3.

Leksand – Luleå 0-3 (0-0, 0-3, 0-0)
0-1 (20:56) Johan Harju
0-2 (23:07) Karl Fabricius (Jan Sandström)
0-3 (38:52) Craig Schira (Oscar Engsund)
Skott: 35-31 (9-10, 14-13, 12-8)
Skott utanför: 16-14
Tekningar: 33-23
Tacklingar: 15-20