Linköping vände underläge två gånger om – vann på straffar

Linköping låg under två gånger om men kunde genom amerikanen Broc Littles uppvisning, vända och vinna på straffar.

Matchen mellan HV71 och Linköping inleddes i ett högt tempo som det brukar när de här två lagen möts.
Men det var hemmalaget som var allra bäst i den första perioden även om utdelningen inte riktigt fanns där. HV71 var spelförande och etablerade långa anfall i Linköpings zon och gick till pausvila med skottövertaget 15-10.

I mittakten skulle det till slut smälla bakom den duktiga Marcus Högberg i Linköpings kasse. Jönköpingsgrabbarna fortsatte liksom den första perioden att dominera matchbilden, och de målchanser Linköping fick stoppades av Linus Söderström. Med fem minuter kvar att spela utnyttjar Pär Arlbrandt det numerära överläget och pangar rättvist in 1-0 till publikens vilda glädje.

Straffdramatik fick avgöra

I den avslutande och avgörande perioden kvitterar Linköping omgående genom Niklas Persson efter ett fint sammarbete med Andrew Gordon. Men hemmalaget viker inte ner sig och fortsätter pressa på i offensiv zon. Ett par minuter efter kvitteringen tar HV71 ledningen på nytt genom unge Kevin Stenlund, framspelad av Pär Arlbrandt.

Men bara en minut senare kommer Linköping tillbaka ännu en gång i matchen och likaläget är ett faktum igen. Henrik Törnqvist är den som gör målet efter att Linus Söderström släppte en retur på Anssi Salmelas skott. De sista tio minuterna svänger ordentligt men övertid och straffar krävs för att skilja lagen åt.

I straffläggningen bjöds vi på ordentlig dramatik, Högberg fick tänja på ljumskarna ordentligt innan lagkamraten Broc Little kunde avgöra.

HV71 – Linköpings HC 2 – 3 e.strf (0-0, 1-0, 1-2, 1-0)
1-0 (34.40) Pär Arlbrandt (Adam Almquist), spel fem mot fyra
1-1 (42.10) Niklas Persson (Andrew Gordon, Broc Little)
2-1 (48.24) Kevin Stenlund (Pär Arlbrandt, Oscar Sundh)
2-2 (49.27) Henrik Törnqvist (Anssi Salmela, Niklas Fogström)
2-3 (65.00) Broc Little (avgörande straff)
Skott: 48 – 29 (15-10, 14-5, 16-12, 3-1)
Skott utanför: 23 – 11