Linköping höll undan – trots Malmös slutforcering

Linköping vann ikväll med med 3-2 borta mot Malmö. Med kvällens vinst tog sig Linköping upp på en sjätteplats i tabellen och är nu bara två poäng efter Malmö.

I den första perioden var spelet svajigt från båda parterna. Inget av lagen lyckades skapa några vassa chanser, och de chanser man fick var i de flesta fall bjudningar till varandra. Inga mål i den första perioden och bara en utvisning till vardera lag.

I matchens andra perioden var det hemmalaget som tog ledningen. Lars Bryggman som Malmö har kallat in på lån från den HockeyAllsvensa klubben IK Panthern, fick göra 1-0. Bryggman gjorde med det sitt första mål i Redhawks-tröjan. Linköping lyckades dock kvittera innan pausvila. Niklas Fogström fick in en puck bakom en skymd Christofer Nilhstorp i Malmö-kassen. Vilmos Gallo stod för jobbet framför kassen vid det målet.

Inför den sista perioden sa Linköpings huvudtränare Dan Tangnes till C more att de skulle försöka ta tag i taktpinnen. Tanges var nog nöjd med gästernas start på perioden då man tog ledningen efter bara 30 sekunder. Eddie Larsson hittade en lucka i ena krysset och bröt sin 81 matcher långa måltorka i SHL. Sju minuter senare utökade Linköping sin ledning till 3-1 genom Niklas Persson. Det skulle dock komma en reducering för Malmö. Rhett Rakhshani sköt ribba in för Malmö då man fick till en bra spelvändning. Malmö gick sedan hårt för en kvittering och Noah Welch var närmast med ett ribbskott. Trots bra press på gästerna i slutminuten lyckades man inte få till en kvittering och Linköping åkte hem med tre poäng.

Matchfakta: IF Malmö Redhawks – Linköpings HC 2-3 (0-0,1-1,2-1)