Linköping höll undan och vann

I Saab Arena firade White Lions 30-årsjubileum inför matchen mellan Linköping och Rögle. I matchen var det Linköping som fick fira efter att man kunnat hålla undan och till slut vinna matchen efter en jämn batalj.

Matchen inleddes piggt av de bägge lagen och Rögle fick chans att spela numerärt överläge redan efter sex minuter då Anton Karlsson åkte ut för att ha hållit fast Edwin Hedberg. Men Rögles dåliga powerplay skapade inga större chanser. Men bara minuter senare var det Linköpings tur att få spela powerplay. Och det tog bara 45 sekunder innan målet var ett faktum. Niklas Fogström tog tillvara på en målvaktsretur från Rögles målvakt, Anders Lindbäck. Men kvitteringen skulle komma när Felix Schütz kunde raka in en målvaktsretur efter att Sebastian Collberg bara lagt in pucken på mål.

I den andra perioden fortsatte lagen att spela fysiskt och piggt. Efter 14 minuter in i perioden skulle Linköping ta ledningen efter att man spelat med en man er på isen återigen. Linköping var nära att utöka ledningen ytterligare två gånger om men Anders Lindbäck stod för ett bra målvaktsspel som vanligt. 2-1 inför sluttampen.

Den tredje perioden var Rögles period. Man pressade på för ett kvitteringsmål men Linköping försvarade sig bra likt man gjort matchen igenom. Linköping åkte i slutet av den tredje perioden ut för en utvisning för att man använt för många spelare på banan. Då fick Rögle chansen att kvittera, men Linköping kunde hålla undan och vinna matchen.

Linköping – Rögle 2-1 (1-1, 1-0,0-0)
1-0 (11.50) Niklas Fogström (Broc Little, Garret Roe)
1-1 (14.10) Felix Schütz (Sebastian Collberg, Filip Karlsson)
2-1 (34.38) Garret Roe (Anssi Salmela, Broc Little)
Skott: 29-29
Utvisningar: LHC 3×2 RBK 3×2
Domare: Andreas Harnebring, Johan Gossas
Linjemän: Örjan Åhlén, Fredrik Altberg