ÖVERTIDSDRAMA: Kovacs hjälte i förlängningen

Två skadedrabbade lag möttes ikväll då Rögle BK besökte Norrbotten för att spela mot Luleå HF. En ganska målfattig match var det och det blev återigen ett övertidsdrama i Luleå. Vinsten gick till slut till hemmalaget som kammade hem segern efter förlängning.

Ett formstarkt Rögle som vunnit fyra av sina fem senaste matcher anlände till Coop Norrbotten Arena i hopp om att fortsätta sitt tabellklättrande.

Det var två skadedrabbade lag som möttes. Luleå saknade fyra spelare, bland annat Patrick Cehlin som varit borta sedan den 25.11. Rögle hade hela sju spelare som saknades. En av dem var första målvakten Justin Pogge.

Mellan Rögles stolpar stod Ville Kolppanen då Justin Pogge saknas. För Luleå HFs del var det Joel Lassinantti som vaktade kassen och JVM silvermedlajören Filip Gustavsson fick vakta bytesdörren.

Luleåfansen extremt upprörda

Tidigt i den första perioden fick Rögle en jättechans att ta ledningen då Anton Hedman hamnade i utvisningsbåset i fyra minuter för high sticking. Något som Luleå fansen blev extremt upprörda över. Dock lyckades inte gästerna utnyttja överläget. Ett oorganiserat powerplay för Rögles del och Luleå hade inga större bekymmer att döda minuterna. Men första perioden blev lite präglad av detta spel. Trögt, ganska oorganiserat spel, näst intill värdelösa powerplay och inga riktiga målchanser för någondera lagen.

En tråkig perioden även om det faktiskt gjordes två mål. Det första av Luleå, men det blev bortdömt eftersom domaren blåst av spelet – för tidigt. Det andra av Rögle men det målet gjordes dock för sent. Periodsummern ljöd innan pucken passerade mållinjen.

Halvvägs genom tryckte de in pucken

Båda lagen ryckte upp sig till den andra perioden. Rögle spelade betydligt mera fysiskt och Luleå började forcera puckar in i slottet. Luleås taktik var mera effektiv och ungefär halvvägs genom tryckte de in pucken i Rögles bur. Johan Harju var den som noterades för målet. Luleå var nära 2-0 men då pucken såg ut att flyga in i mål var nordamerikanen Stephen Perfetto där och slog i väg den på en volley.

Välkänt fenomen i Luleå

Rögle tog övertaget i början av den tredje perioden. De höll bra press mot Lassinatti och Luleå var tvungna att slå några långa puckar. Luleå såg ut att rycka upp sig och fick några anfall. Men Rögle fortsatte spela starkt och det var full offensiv då försvararen Kevin Gagné slängde en backhand som gick in i mål. Kvitterat med mindre än tio minuter kvar av matchen. Mer än så blev det inte under ordinarie speltid och det gick till övertid. Ett välkänt fenomen i Luleå.

Kovacs spelades genom

Övertid blev det. Båda lagen hade potential att knipa segern men det var Luleå som lyckades den här gången. Robin Kovacs spelades genom och lyfte pucken över Koppanens axel. 2-1 till Luleå alltså efter övertid.

— Det blir ju tyvärr så då man leder matchen att man spelar lite fegare och vi vågar inte spela samma offensiva spel och hålla pucken lika mycket som vi gör i andra perioden. De får ett långt anfall och får in 1-1. Det är lite otur för oss, säger öppningsmålskytten Johan Harju om tredje perioden.

Patrick har deltagit på träningar

Jag frågade Luleåtränaren Thomas ”Bulan” Berglund hur det ligger till med Partick Cehlin. Han sa att Partick har deltagit på träningar och är på kommande. Mer än så ville han inte kommentera.

En hård match men Luleå hade övertaget under största delen av den. Otur hade Luleå men Rögle tryckte på i den tredje och fick ett väntat och välförtjänt mål.