Leksand vände och vann inför hysterisk hemmapublik

Det var återigen publikfest i Leksand när Färjestad var på besök. Målen uteblev ända till den avslutande perioden då Färjestad tidigt tog ledningen. Leksand vände dock på matchen och tog tre viktiga poäng.

Det var två lag som gick in i matchen med högt tempo och en vilja att jaga puck. Leksand fick ett första powerplay efter fem minuters spel men skapade inte mycket. I sitt andra powerplay för perioden hade laget en puck i stolpen, men inget mål gjordes.

Två spelvilliga lag inledde period två. Flera chanser uppstod, bland annat ett stolpskott för Färjestad, men ingen lyckades peta in pucken. Leksand hade både ett tredje och ett fjärde powerplay-läge men misslyckades totalt i den spelformen. Färjestad hade också numerärt överläge två gånger men hade inte större lycka än hemmalaget.

Vändning i tredje bäddade för seger

I tredje perioden klev Johan Ryno fram och gjorde 0-1 för sitt Färjestad. Det målet väckte Leksand som ökade sitt tempo markant. Kvitteringen kom till slut då Johan Olofsson förvaltade ett friläge. Leksand tog med sju minuter kvar av perioden även ledningen med   2-1. Leksand behöll ledningen resten av matchen och tog därmed in på lagen ovanför strecket.

Leksand – Färjestad 2-1 (0-0, 0-0, 2-1)
0-1 (42:55) Johan Ryno (Tomas Skogs)
1-1 (47:21) Johan Olofsson (Markus Lauridsen, Patrik Norén)
2-1 (53:20) Jesper Ollas (Sondre Olden, Alexander Ytterell)
Skott: 30-23 (9-5, 5-9, 16-9)
Skott utanför: 17-9
Tekningar: 35-30
Tacklingar: 7-5