Karlskrona tog viktig seger – slog Rögle efter förlängning

Rögle gästade Karlskrona och ABB Arena efter att ha förlorat mot Brynäs tidigare i veckan. Det blev en het drabbning lagen emellan, men det var Karlskrona som skulle dra längsta strået efter förlängning.

Matchen inleddes i ett högt tempo med mycket chanser. Det var dock Karlskrona som skapade de hetare chanserna och man skulle också ta ledningen i matchen. Med bara 20 sekunder kvar av perioden lyckades Marcus Paulsson hitta in till Joel Kellman som fick stå relativt fri och peta in pucken bakom Rögles målvakt, Anders Lindbäck.

I den andra perioden kom Rögle ut som ett helt nytt lag och man skapade en hel del chanser i Karlskronas anfallszon. Man skulle också hitta till en kvittering, efter 6 minuter lyckades Bryan Lerg sätta dit 1-1 pucken snyggt signerat av den amerikanske centern, Jack Connolly. KHK tryckte sedan på för att återta ledningen men lyckades inte få in pucken. Närmast var hemmalagets Marcus Paulsson när han prickade ribban.

I den tredje perioden fortsatte Rögle att övertyga och man skapade flera heta lägen, men Johan Holmqvist i KHK-målet stod för flera heta räddningar. Efter 5 minuter in i perioden åkte Karlskronas forward Alexander Bergström ut på en utvisning. Men Rögle lyckades inte utnyttja det numerära överläget. Men Karlskrona skulle återigen ta ledningen när Niklas Arell trampade upp i banan och stänkte dit sitt tredje mål för säsongen. Men Rögle skulle komma tillbaka. David Åslin drog på från mittpunkten och Karlskronas målvakt Johan Holmqvist stod för en kandidats till årets tavla. 2-2 med 5 minuter kvar att spela. Karlskrona tryckte på som bara den men Lindbäck stod för flera heta räddningar.

Matchen gick till förlängning där lagen bytte chanser. Men med endast 57 sekunder kvar av övertiden kunde Alexander Bergström avgöra matchen till Karlskrona fördel.
– Jag är jätteglad för att vi får 2 poäng med oss idag. Det är ingen höjdarmatch idag. Men på något sätt hittar vi ett sätt att vinna matcher, så det känns bra, säger Karlskronas tränare, Per Hånberg till CMore efter matchen.

Rögle – Karlskrona 1-1 (1-0, 0-1, 0-0)
1-0 (19.41) Joel Kellman (Marcus Paulsson, Alexander Bergström)
1-1 (26.26) Bryan Lerg (Jack Connolly, Jesper Williamsson)
2-1 (52.56) Niklas Arell (Jimmy Andersson, Morten Madsen)
2-2 (54.00) David Åslin
3-2 (64.03) Alexander Bergström (Joel Kellman, Niklas Arell)
Skott: 44-29
Utvisningar: Karlskrona 2×2 Rögle 3×2