Islossning för Malmö

Malmö Redhawks lyckades under tisdagskvällen besegra formstarka HV71 efter en målmässig islossning på hemmaplan.

HV71 blev sena till Malmö Arena på grund av trafikomständigheter, men själva matchen höll ett klart högre tempo än en bilkö. Det var bra fart från första nedsläpp och Malmö, som på senare tid haft problem med målskyttet, fick en drömstart. Lukas Haudum vinklade in pucken innan fem minuter var spelade. Ett mål som innebar första SHL-målet för den unge österrikaren.

Det skulle dock inte dröja länge innan kvitteringen kom när HV fick chansen i numerärt överläge. Kevin Stenlund klev in i slottet omringad av Malmöspelare men avfyrade ett distinkt handledsskott mellan benen på Alsenfelt i hemmamålet.
– Jag försökte använda backen som screen och med lite tur så slank den in, säger Stenlund till C More i pausen.

Återtog ledningen

I den andra perioden gick tempot ner några snäpp. HV var det spelförande laget inledningsvis, men spelet hettade till drygt halvvägs in i perioden och blev alltmer fysiskt. Malmö drog störst nytta av matchutvecklingen och återtog ledningen. Nils Andersson laddade på ett skott från blålinjen och lyckades genom tät trafik hitta nätet bakom Fredrik Pettersson-Wentzel. Direkt efter målet gjorde HV några tappra försök i jakten på kvittering, men med luft under vingarna var det ändå Malmö som avslutade perioden starkast.

Målrik slutperiod

Hemmalaget fortsatte på den inslagna vägen i den tredje perioden och gick hårt för att utöka sin ledning. Man fick även chansen när HV drog på sig en tidig utvisning – och man tog den. Nichlas Hardt tog sig helt omarkerad in framför HV-målet och tryckte upp pucken i nättaket bakom en övergiven Pettersson-Wentzel. Malmö fortsatte trumma på och fick in ytterligare ett mål. Målskytt den gången var Fredrik Händemark, som var inblandad i tre av hemmalagets fyra mål.

HV71 hade dock inte gett upp, utan kunde några minuter senare reducera genom Simon Önerud. Man satsade sedan allt på ett kort och tog ut målvakten med tre minuter kvar och pressade tillbaka Malmö ordentligt. Ytterligare en reducering skulle slutligen komma med en sekund kvar på matchklockan. Även det genom Simon Önerud.

Malmö vinner matchen med 4-3 efter att ha gjort lika många mål som man mäktat med under de fem föregående matcherna tillsammans. HV71 stod för en stark forcering i slutet men lyckades inte reducera innan det var för sent.

Malmö – HV71 4-3 (1-1, 1-0, 2-2)
1-0 (04.53) Lukas Haudum (Fredrik Händemark, Lars Bryggman)
1-1 (07.06) Kevin Stenlund (Dylan Reese), spel fem mot fyra
2-1 (34.23) Nils Andersson (Lars Bryggman, Lukas Haudum)
3-1 (43.59) Nichlas Hardt (Fredrik Händemark, Andreas Thuresson), spel fem mot fyra
4-1 (51.18) Fredrik Händemark (Carl-Johan Lerby)
4-2 (54.44) Simon Önerud (Kevin Stenlund)
4-3 (59.59) Simon Önerud (Niklas Hansson, Kevin Stenlund), spel sex mot fem
Skott: 27-34
Tekningar: 35-26
Utvisningar MIF: 2×4 HV: 2×4
Domare: Mikael Holm, Marcus Linde
Linjemän: Anders Larsson, Ludvig Lundgren