Hysteriskt målkalas i Göteborg – Johan Sundström blev stor hjälte

Frölunda tog under lördagen emot Växjö Lakers hemma i Frölundaborg. Topplagen såg till att bjuda publiken i Göteborg på ett rejält målkalas, totalt gjordes hela 13 mål.

Det blev en rejäl utdelning på lördagsgodiset när Frölunda och Växjö drabbades samman i Göteborg. Hemmapubliken fick maximal valuta för sina pengar som de betalt för matchplåten. Det var dock bortalaget som inledde med att göra både 1-0 och kort efter även 2-0. Innan perioden var slut hade publikfavoriten Robin Figren hunnit slå in en reducering till publikens stora glädje.

Målkalaset startade

Den andra perioden skulle bli något alldeles extra. Målkalaset startade med en kvittering till 2-2 genom unge Victor Olofsson i power-play. Efter det fortsatte matchen vara jämn och lagen gjorde mål, om vartannat fram till slutet av den andra perioden när finländaren Sean Bergenheim prickade in 6-4 till göteborgarna. Totalt bjöd mittakten på sju av matchens 13 mål och underhållningen var total.

I den sista perioden fortsatte målen att trilla in tätt bakom de båda målvakterna. Johan Sundström såg till att redan efter tre minuter in i perioden att Frölunda kunde dra ifrån till 7-4. Landslagsforwarden Sundström hade en stor kväll och noterades för hela fem poäng i matchen som Frölunda till slut vann med 8-5.

Frölunda forsätter att dra ifrån i toppen av SHL och har ett stort försprång ner till resten av lagen i tabellen.

Frölunda HC – Växjö Lakers 8 – 5 (1-2, 5-2, 2-1)
0-1 (00.11) Linus Fröberg (Ville Leino)
0-2 (09.15) Dennis Everberg (Emil Pettersson, Adam Brodecki)
1-2 (12.38) Robin Figren (Johan Sundström, Henrik Tömmernes)
2-2 (25.22) Victor Olofsson (Casey Wellman, Johan Sundström), spel fem mot fyra
2-3 (28.30) Dennis Everberg (Linus Högberg, Philip Holm)
3-3 (29.44) Casey Wellman (Victor Olofsson, Henrik Tömmernes), spel fem mot fyra
3-4 (31.34) Dennis Everberg (Adam Brodecki, Linus Högberg)
4-4 (32.35) Henrik Tömmernes (Casey Wellman, Johan Sundström), spel fem mot fyra
5-4 (36.30) Henrik Tömmernes (Johan Sundström, Joel Lunqvist), spel fem mot tre
6-4 (37.26) Sean Bergenheim (Casey Wellman, Simon Hjalmarsson), spel fem mot fyra
7-4 (43.15) Johan Sundström (Matt Donovan, Jacob Larsson)
8-4 (45.17) Sebastian Stålberg (Nicklas Lasu, Simon Hjalmarsson)
8-5 (47.40) Robert Rosén (Calle Rosén, Cory Murphy), spel fem mot fyra
Skott: 28 – 32 (10-9, 15-8, 3-15)
Skott utanför: 13 – 15
Tekningar: 37 – 22
Tacklingar: 8 – 9
Utvisningar FHC: 4×2 VLH: 14×2