Andrafemman avgjorde för HV71

Hv71 tog under fredagskvällen emot Skellefteå. Ett på förhand hett möte, men HV71 ville annat och man vann till slut matchen med 5-2.

Trion Mattias Tedenby, Filip Sandberg och Lias Andersson stod ikväll för hela 10 inspelade poäng fyra mål och sex assist och var tillsammans nyckeln till att hv71 gick segrande ur matchen.

En spelsugen Mattias Tedenby kvitterade efter sex sekunder

Jesper Olofsson gav Skellefteå i numerärt överläge ledningen assisterad av Andrew Calof och Niclas Burström. Pucken han inte mer än släppas innan en tillsynes spelsugen Mattias Tedenby bröt sig fri och satte 1-1 pucken assisterad av Lias Andersson sex sekunder efter Skellefteås ledningsmål. En till början jämn tillställning i spel fem mot fem, men med klar fördel Skellefteå i spel fem mot fyra.

Andrafemman avgjorde matchen i period två

Lias Andersson tillsammans med kedjekamraterna Filip Sandberg och Mattias Tedenby var på spelhumör och stod i period två för hela fem tillsammans inspelade poäng med 2 mål och 3 assist. Hv71 med en i synnerhet spelsugen andrafemma ägde spelet under nästintill hela perioden och Hv71 vann skotten med hela 21-5, en period som Simon Önerud punkterade med att göra 4-1 målet Med tre sekunder kvar av andraperioden. Efter detta orkade Skellefteå aldrig resa sig och Hv71 stod som segrare mycket tack vare trion Lias Andersson, Filip Sandberg och Mattias Tedenby.