Målsnålt men dramatiskt när HV71 tog tredje raka

Djurgården tog emot HV71 hemma på Hovet under tisdagskvällen för lagens fjärde och sista möte den här säsongen, och det blev dramatik in i det sista.

Djurgården jagar en slutspelsplats. HV71 jagar andraplatsen och tredje raka segern. Detta var förutsättningarna inför kvällens drabbning på Hovet i Stockholm. Och det blev en underhållande tillställning.

Det var Djurgården som inledde piggast och HV hade stundtals problem med att få ut pucken ur egen zon. Men gästerna kom att växa sig in i matchen ju längre perioden gick. Första perioden blev en svängig historia med bra chanser för båda lagen. Trots detta slutade perioden mållöst.

Andra perioden började som den första slutade men den här gången var det gästerna som kändes hetast med sina långa anfall. Sju minuter in i perioden skulle målet också komma för HV och det var Martin Thörnberg som gjorde sitt 14:e mål för säsongen. Det kändes som att målet gjorde HV sugna på mer och man fortsatte vara det bättre laget på isen.

Djurgårdens tränare valde att ta time-out för att stoppa HV:s framfart och det hjälpte tillfälligt. Men i slutet av den andra perioden skulle det dock rassla till bakom Djurgårdens målvakt Mikael Tellqvist igen. Den här gången var det Lawrence Pilut som med hjälp av ribban prickade in sitt andra för säsongen.

Dramatisk avslutning efter tidig reducering

Tidigt i den tredje perioden fick en storspelande Fredrik Pettersson-Wentzel i HV:s mål kapitulera efter att Calle Ridderwall skickat in en retur på Marcus Högströms skott. Ridderwall som har haft svårt att hitta sin målform fick se efter en extra gång så att pucken verkligen var i mål. Det var den och Djurgården hade reducerat till 1-2.

Detta resultat skulle också stå sig matchen ut trots att hemmalaget tryckte på nästan konstant och hade flera bra målchanser. Pettersson-Wentzel visade dock vilken duktig målvakt han är när han räddade tre poäng till HV71 som med det resultatet tog sin tredje raka seger och sin åttonde på nio matcher.

Djurgårdens IF-HV71 1-2 (0-0,0-2,1-0)
0-1 (27:01) Martin Thörnberg (Erik Christensen)
0-2 (38:37) Lawrence Pilut (Filip Sandberg, Anton Bengtsson)
1-2 (43:45) Calle Ridderwall (Marcus Högström)
Skott: 24 – 26 (7-12, 7-9, 10-5)
Utvisningar: 2×2 – 2×2