HV71 knappar in på topplagen efter kross

Torsdagen bjöd på flera jämna matcher i SHL. Den i Jönköping mellan HV71 och Rögle var dock inte en av dom. Tvärtom slutade det med en ordentlig kross.

Om bortalaget Rögles självförtroende var dåligt inför matchen. Så blev det garanterat inte bättre efteråt. Rögle kom till match med tolv raka förluster och ställdes mot ett mycket formstarkt HV71. Det kom att bli en jobbig historia för bortalaget.

Hemmalaget inledde med en flygande start och det verkade som att Rögle fortfarande var kvar i omklädningsrummet. När matchuret visade på 02:37 gjorde Oscar Sundh 2-0 till HV71. Redan då kändes det som det kunde bli en jobbig kväll för laget från Ängelholm. Strax innan halva första perioden var avklarad kunde SHL:s skyttekung Martin Thörnberg göra 3-0. Det blev också slutresultatet efter den första perioden.

Efter detta flöt det på bra för hemmalaget som dominerade matchen igenom. Efter två mål vardera i andra och tredje perioden skrevs slutresultatet till 7-0 och krossen var fullbordad. Detta gör att HV71 närmar sig den absoluta toppen och Jönköpingslaget är nu endast tre poäng efter serietvåan  Frölunda.

Rögle å andra sidan har det fortsatt tungt och detta blev lagets 13:e raka förlust. Börjar det lukta kval i Ängelholm?

HV71-Rögle BK 7-0 (3-0, 2-0, 2-0)

1-0 (01:45) Andreas Borgman (Erik Brännström, Christoffer Törngren)

2-0 (02:37) Oscar Sundh (Pär Arlbrandt, Christoffer Persson)

3-0 (09:29) Martin Thörnberg

4-0 (30:57) Martin Thörnberg (Ted Brithén)

5-0 (39:20) Christoffer Törngren (Mattias Tedenby, Andreas Borgman)

6-0 (42:40) Oscar Sundh (Lias Andersson, Pär Arlbrandt)

7-0 (PP) (46:44) Lias Andersson (Martin Thörnberg, Filip Sandberg)