HV71 vann när Petrasek hyllades

Det var en kväll att minnas. David Petrasek fick sin 22:a hissad i Kinnarps arena innan hemmalaget skulle ta emot ett Leksand i den första av två matcher lagen mellan denna veckan.

Första perioden tog HV71 tag i taktpinnen och kunde efter 13 minuter hitta in med 1-0 genom Erik Christensen som kunde slå in målet i en relativt öppen kasse. Kvällens andra hemmamål kom snabbt efter när Adam Almquist med ett skott från blå hittade in till synes enkelt bakom Atte Engren i Leksands mål med pucken.
Leksand han replikera innan perioden var slut när Eric Castonguay gjorde mål i power play.

En mållös andra period där Leksand hade mer av spelet räckte inte till när Martin Thörnberg i mitten av tredje perioden, efter frispelning av Kristofer Berglund, kunde göra 3-1 och punkterade matchen.

Lagen möts imorgon klockan 18:30 i Tegera Arena i Leksand.

HV71 – Leksands IF 3-1 (2-1, 0-0, 1-0)
1-0 (13:32) Eric Christensen (Niklas Hansson, Erik Brännström)
2-0 (15:58) Adam Almquist (Niklas Hansson, Erik Christensen)
2-1 (19:27) Eric Castonguay (Alexander Ytterell, Johan Olofsson)
3-1 (45:55) Martin Thörnberg (Kristofer Berglund, Erik Andersson)
Skott: 32-20 (14-7, 8-7, 10-6)
Tekningar: HV: 2×2 LIF: 2×2