HV71 skaffade sig matchboll efter att ha vänt underläge

Under fredagen var det dags för den fjärde semifinalen mellan Malmö Redhawks och HV71. En match som bortalaget kunde vända och vinna. Därmed matchboll för HV71 som kan avgöra matchserien på söndag.

De inledande minuterna skulle bli händelserika, redan efter femton sekunder kunde hemmalaget ta ledningen genom Frederik Storm som kunde göra 1-0 efter att ha kommit två mot en mot HV71:s målvakt, Linus Söderström. Drygt två minuter senare utökade man ledningen till 2-0 när Erik Forsell kunde få stå helt fri i slottet och trycka in pucken. I övrigt var det en mycket bra period av hemmalaget som skapade flera heta chanser för att utöka ledningen ytterligare.

HV71 tog över

Inledningen av den andra perioden började likt den första med hårt tryck från hemmalaget. Man skapade flera heta chanser, men desto längre perioden gick tog HV71 över och skapade flera målchanser men Malmös målvakt, Oscar Alsenfelt, stod för flera svettiga räddningar. Till slut skulle,Alsenfelt, få kapitulera då HV71 kunde reducera till 1-2 genom JVM-succén, Lias Andersson, som kunde lyfta pucken upp i nättaket.

Bortalaget vände och vann

I den tredje perioden var det bortalaget som inledde bäst. Efter åtta minuter in i perioden kvitterade HV71 genom backen, Andreas Borgman, som sköt ett skott från blå, snyggt assisterad av den hårt jobbande forwarden, Oscar Sundh. Dryga minuter senare var det dags igen, HV71 tog ledningen och hade återigen vänt en match i denna matchserien. Målet kom till efter en vunnen tekning där Arlbrandt kunde trampa runt Malmöburen och lägga in pucken till en fri Ted Brithén som kunde slå in pucken enkelt. HV71 skulle inte nöja sig där utan kunde utöka ledningen efter att, Adam Almquist, skjutit ett skott som gick in lite väl billigt bakom Oscar Alsenfelt i Malmö-målet.

I och med vinsten tar HV71 ledningen med 3-1 i matcher och på söndag kan man ta sig till SM-final när femte semifinalen väntar hemma i Kinnarps Arena.

Malmö Redhawks – HV71 2-1 (2-0, 0-1, 0-0)
1-0 (00.15) Frederik Storm (Nichlas Hardt, Erik Forsell)
2-0 (02.15) Erik Forsell (Jens Olsson, Nichlas Hardt)
2-1 (36.11) Lias Andersson (Filip Sandberg, Kristofer Berglund)
2-2 (46.56) Andreas Borgman (Oscar Sundh, Ted Brithén)
2-3 (49.40) Ted Brithén (Pär Arlbrandt,Oscar Sundh)
2-4 (51.07) Adam Almquist (Kevin Stenlund, Chris Abbott)
Skott: 24-28