HV71 i brygga – tog extrapoäng efter straffuppvisning

Full fart och böljande spel i Kinnarps Arena. HV71 var i vissa stunder i brygga mot Karlskrona och hemmalaget fick gnugga till sig extrapoängen.

En bra och ganska underhållande första period blev det mellan HV71 och gästerna Karlskrona. Hemmalaget spelade med mycket puck, men det var Karlskrona som vaskade fram de hetaste chanserna. Trots ett starkt spel av Karlskrona, så är det ändå HV71 som går till pausvila med ledning 1-0. Målet gjordes av unga David Gustafsson, född 2000 och blott 17 år gammal.

Dubblar fjolårets målskörd – på en period

Underhållningsvärdet fortsätter vara högt även om det är få mål. Spelet flyger fram och tillbaka med chanser som ställer både Linus Söderström och Johannes Jönsson på tå i respektive lag. Men efter halva perioden spelad kommer kvitteringen genom dansken Morten Madsen.

Madsen var inte nöjd med ett mål och gjorde innan pausvilan, även sitt andra mål i matchen och gav Karlskrona ledningen. Det innebär att veteranen nu dubblat sin målskörd från förra säsongen på bara en period.

– Jag var inte alls nöjd med fjolåret, ett mål var för lite. Men ibland får jag till det, säger Morten Madsen till CMore.

Energifyllt hemmalag i slutskedet

Tio minuter in i den sista perioden i Jönköping kommer en kvittering till publikens glädje i Kinnarps Arena. David Ullström hittar nätet bakom duktiga Johannes Jönsson till 2-2 inför matchens slutminuter. Målet gav hemmalaget massor av energi som låg på otroligt hårt i slutet för ytterligare ett mål och en trepoängare.

Matchen gick dock till övertid som blev mållös, trots en riktigt bra chans för Karlskrona och ett powerplay för HV71. I straffläggningen drog tillslut hemmalaget det längsta strået. Sebastian Wännström satte två otroligt snygga straffar, varav en blev avgörande och gav HV71 extrapoängen.