HV71 fortsätter ösa – vann femte raka

Hemmalaget HV71 gjorde vad som krävdes för att bärga den femte raka segern. Efter en mållös förstaperiod gjorde HV processen kort och avgjorde i andra perioden.

Under lördagskvällen gästade tabelltian Örebro Kinnarps Arena i jakten på tre poäng. Men det var hemmalaget som i den första perioden kom ut aggressivt, med hög intensitet och skapade störst oredan. Stundtals etablerade Jönköpingslaget bra tryck mot Julius Hudacek, men skotten avlossades ofta från långt håll.

– Vi måste störa framför mål, få in puckarna och åka mycket skridskor, får vi bara igenom skotten kommer vi nog få en kasse, säger Adam Almquist till CMore i pausen.

Tät utdelning

I den andra perioden skulle HV71 göra sin trogna supportrar glada genom lite nätkänning. Men dessförinnan skulle bortalaget visa att de ville vara med och Örebro såg piggare ut på rören än i den första perioden. Sex minuter in fick dock Örebro kapitulera när Filip Sandberg stänkte in sitt sjätte mål för säsongen. Målet gav ringar på vattnet och hemmalaget var inte färdiga där. För bara två minuter senare var det dags för ännu en ung måldebutant i SHL. Erik Brännström, 17 år gammal hittade nätet till 2-0.

Efter den täta utdelningen dröjde det till slutet av andra perioden innan två nya mål skulle komma. Först utökade HV71 till 3-0 genom Christoffer Törngren, som bröt sin måltorka efter 26 matcher. En som gjort betydligt fler mål på slutet är Örebros Marcus Weinstock, som gav sitt lag en viktig reducering inför tredje perioden.

– Jag tyckte vi steppade upp det i andra perioden och fick mer press på dem, men sen tappade vi det och gav dem kontringar mot oss, säger Örebros tränare Niclas Sundblad till CMore.

Nästan halvvägs in i den sista akten kom också 4-1 till HV71. Efter en tilltrasslad situation framför Hudacek lyckades Joel Mustonen fösa in pucken i egen bur, Andreas Borgman fick målnoteringen. Med dryga minuten snärtade kanadensaren Erik Christensen in slutresultatet 5-1 och poängsviten för HV71 är intakt.

HV71 – Örebro HK 5 – 1 (0-0, 3-1, 2-0)
1-0 (26.01) Filip Sandberg (Lawrence Pilut, Ted Brithén), spel fem mot fyra
2-0 (28.38) Erik Brännström (Anton Bengtsson, Filip Sandberg)
3-0 (36.12) Christoffer Törngren (Utan Assist)
3-1 (36.38) Marcus Weinstock (Peter Andersson)
4-1 (46.09) Andreas Borgman
5-1 (58.42) Erik Christensen (Mattias Tedenby, Simon Önerud)
Skott: 44 – 26 (13-6, 19-11, 12-9)