HV kopplar greppet om Färjestad efter suddenvinst

HV71 och Färjestad skulle komma till ett vägskäl när det vankades match i kväll i Kinnarps Arena. Skulle hemmalaget koppla greppet rejält om värmlänningarna eller skulle Färjestad reducera matchserien?

Det var dags för omgång tre mellan HV71 och Färjestad och efter två raka vinster för HV71 låg all press på bortalaget som var tvungna att vinna för att få vittring på Jönköpingslaget. Färjestad fick till kvällens match tillbaka forwarden Johan Ryno och centern gick direkt in i förstafemman med Joakim Nygård och Alexander Johansson. Storpublik väntades till Kinnarps Arena under kvällen och efter att funktionärer räknat ihop publiksiffran landade det till sist på en utsåld arena vilket betyder 7000 åskådare.

Efter en tajt och mållös första period skulle det dock smälla rejält i nätet i början av mellanakten. Där var det hemmalaget som började bäst och när Färjestadsbackarna glömde bort Pär Arlbrandt på bortre stolpen blev det svårt för 34-åringen att missa. Repliken skulle dock komma inom kort och centern Anton Gustafsson gör sitt första mål för Färjestad sedan han petat in en puck helt ren framför en chanslös Linus Söderström. Men det var bortalaget som skulle gå till pausvila med ledning. Med 27 sekunder kvar av andra perioden hittar John Persson en ren puck i gröten av spelare mitt i anfallszon. Forwarden finner sedan nätmaskorna med ett distinkt handledsskott och Färjestad får ett viktigt psykologiskt övertag på motståndarna inför tredje perioden.

Men glädjen skulle bli kortvarig. Efter fyra minuter i sista perioden hittar Erik Christensen en framstörtande Simon Önerud på bortre kanten. Önerud kan sedan klippa till med ett välplacerat skott som letar sig in över axeln på Stefan Steen. Samma Önerud skulle även se ut att bli matchhjälte då han med drygt två och en halv minut kvar av matchen sätter pucken i mål framför Stefan Steen i powerplay. Nattsvart för Färjestad som skulle fixa kvitteringen trots tidsbristen.

Sen kvittering för Färjestad – men förgäves

Med 51 sekunder kvar klipper Jonas Holös till på en studspuck och gummitrissan letar sig in bakom Linus Söderström. 3-3 efter 60 minuter och matchen skulle gå till en oviss förlängning.

Väl där skulle det inte dröja länge innan publiken fick gå hem från Kinnarps Arena. Genombrottet Andreas Borgman får en öppnande passning av Pär Arlbrandt och Borgman har massvis av tid att sikta in sig. Pucken är välplacerad högt upp i krysset och segern är ett faktum för HV71 som därmed kopplar greppet rejält om Färjestad. Värmlänningarna är nu tvungna att vinna fyra raka för fortsatt spel den här säsongen.

HV71 – Färjestads BK 4-3 (0-0, 1-2, 2-1, 0-1)
1-0 (21:01) Pär Arlbrandt (Ted Brithén, Andreas Borgman)
1-1 (24:30) Anton Gustafsson (Anton Grundel, John Persson)
1-2 (39:33) John Persson (Jonas Holös, Linus Persson)
2-2 (43:57) Simon Önerud (Erik Christensen, Adam Almquist)
3-2 (57:36) Simon Önerud (Erik Christensen, Dylan Reese), spel fem mot fyra
3-3 (59:09) Jonas Holös (Johan Ryno, Mikael Wikstrand)
4-3 (61:26) Andreas Borgman (Pär Arlbrandt, Oscar Sundh)