Högberg nollade Skellefteå

Marcus Högberg blev stor matchvinnare för sitt LHC när han höll nollan när man slog formstarka Skellefteå med 3-0 under torsdagen.

Matchen inleddes trevande av bortalaget och Linköping kunde direkt pressa ner Skellefteå långt ner i försvarszonen. Det var också hemmalaget som skulle ta ledningen när Ken Andre Olimb kunde raka in en retur mellan benen på Skellefteå-målvakten Joni Ortio. I övrigt var det en ganska händelsefattig period och LHC gick ut till pausvilan med ledning.

Högberg stod tät

I den andra perioden förbättrade Skellefteå sitt spel något och skapade chans efter chans, men LHC-målvakten Marcus Högberg stod tät. Istället skulle Linköping utöka ledningen till 2-0 genom Niclas Lundgren som dundrade in ett slagskott som var otagbart för den finske målvakten i Skellefteås kasse.
– Det var på tiden, synd att det inte händer oftare, sade Linköpings målskytt i andra perioden, Niclas Lundgren till C More.

Olimb bakom Östgötarnas seger

I den tredje perioden skulle Skellefteå fullständigt bombardera Högberg med skott. Men den unge och talangfulle målvakten stod för en makalös insats denna kväll. Men efter 14 minuter in i perioden kunde istället den andra brodern Olimb sätta spiken i kistan när han gjorde tigrarnas tredje mål i matchen. Norrmannen drog iväg ett ganska löst skott som styrdes via en Skellefteå-spelare in i mål.

Linköping – Skellefteå 3-0 (1-0,1-0,1-0)
1-0 (13.45) Ken Andre Olimb (Garret Roe, Eddie Larsson)
2-0 (37.16) Niclas Lundgren (Ken-Andre Olimb)
3-0 (54.29) Mathis Olimb (Anton Karlsson, Jakob Lilja)
Skott: 30-21
Utvisningar: LHC 3×2 SKE 2×2
Domare: Mikael Holm, Iurii Oskirko
Linjemän: Örjan Åhlén, Daniel Persson