Frölunda förlorade – ineffektiviteten straffade sig

Under kvällens möte mellan Frölunda och gästande Djurgården fick vi skåda allt från stolpträffar till matchstraff. Det var en match fylld med känslor men Frölundas ineffektivitet i första period straffade sig i det stora hela.

En svängig match bjöds det på i Scandinavium när Frölunda och Djurgården möttes. Det var en fartfylld första period med många chanser brända, inte minst från Frölunda. Visserligen möter man en av seriens bästa målvakter för tillfället, Adam Reideborn, som återigen stod för en insats där han klev fram som stor matchhjälte.

Det går att prata om att Djurgården hade studsarna med sig när man sätter kvitteringen med 56 sekunder kvar att spela, men ser man i det stora hela så är det de missade lägena i framförallt första period som spelar in. Det var ett skott som tog i utsidan av buren när Reideborn var helt nere på isen och buren öppen, samt en kanonräddning av Djurgårdsmålvakten som hindrade Frölunda från ledning två gånger om. Där kunde matchen tagit en helt annan vändning. Istället tvingas man vända ett 2-1 underläge för att sedan tappa en 3-2 ledning och förlora på straffar.

Frölunda kunde i princip styrt matchen från början i och med det missade läget. Istället blir det en 50/50-match som precis kunde slutat hur som helst. I det här läget drog Djurgården det längsta strået och vann på straffar.

Djurgårdens powerplayspöke upphävt

Trots att man är med i toppen av SHL så ligger man i botten gällande powerplay-statistiken. Man har varit extremt dåliga i powerplay denna säsong men ikväll fick Djurgården in det efterlängtade powerplay-målet. Något som kanske kan vända den usla formen i spel i numerärt överläge. Det var ett krigarmål, ett sånt som kan behövas för att vända en nedåtgående kurva uppåt.

På torsdag tar Djurgården emot serieledande Växjö hemma på Hovet och Frölunda gästar tabellfyran Luleå.