Fick stopp på måltorkan – men inte på förlustsviten

Det som till en början kändes som en stabil match och tre enkla poäng för Brynäs IF utmynnade i en riktig nagelbitare när Karlskrona HK återfann rätt energi och rätt spel i den tredje perioden.
– Det studsar lite här och där och det hade egentligen kunnat bli mål åt båda hållen, säger Jonathan Pudas till C More efter kvällens match.

Efter endast 57 sekunder kunde Filip Cruseman styra in ett skott bakom David Rautio i Brynäskassen. Men till Karlskronas förtret blev målet bortdömt på grund av hög klubba och hemmalaget blev snabbt tillbakapressat av ett spelsmart Brynäs. Sex minuter in kunde istället Jonathan Pudas avfyra ett hårt skott från blå och ge bortalaget ledningen. Knappt två minuter efter kunde även Jacob Blomqvist, från en ytterst udda vinkel, smälla in 2-0.
– Vi har satt bra press på dem och lyckats pressa fram några misstag, säger Jacob Blomqvist till C More.

Trots en reducering i den andra perioden av Alexander Bergström hittade Karlskrona aldrig riktigt sitt spel. Brynäs fick många chanser och kunde enkelt ha övertaget hela perioden ut. Pathrik Westerholm drog ett hårt skott i stolpen och Johan Holmqvist fick svårare och svårare att hålla tätt i kassen. Men ingen var redo på det som den tredje perioden hade att erbjuda.

Karlskrona tog snabbt kommandot i den sista perioden och hade flera riktigt vassa målchanser. När matchens första utvisningen drabbar bortalaget får Karlskrona på riktigt chansen att kvittera men kommer inte hela vägen fram.

Med två minuter kvar av matchen står det 9-1 i skott i den tredje perioden till Karlskrona. Matchen blåses av för icing och hemmalaget tar timeout som resulterade i att Holmqvist lämnar kassen.

En minut senare åker Brynäs återigen ut två minuter och matchens sista minut blir en riktig nagelbitare som kunde sluta precis hur som helst. Men när slutsignalen till slut går så har Brynäs IF vunnit sin tredje raka – medan Karlskrona åkt på sin tredje raka förlust.
– Det studsar lite här och där och det hade egentligen kunnat bli mål åt båda hållen. Jag är glad att vi lyckas hålla undan, säger Jonathan Pudas till C More efter kvällens match.

Karlskronas Pelle Hånberg är trots detta inte helt förkrossad i intervjun med C More.
– Jag känner ändå att vi pressade på lite åt rätt håll. Vi måste helt enkelt få lite mera ”go” i oss så att vi får puckarna på mål. Vi gör vad vi kan och jag tycker att det får en effekt i laget men det räcker inte hela vägen fram.
–  Jag är stolt över det här laget ändå.

Efter kvällens match gick Brynäs om Karlskrona som nu tappat en placering och ligger fyra i tabellen. Brynäs klättrade i sin tur och ligger nu tvåa.