542 matcher i klubben – nu pensioneras #51

Foto: Bildbyrån

Rickard Wallin är en stor ikon i Färjestad och med sina 542 matcher i klubben. Under fredagen meddelade FBK att man kommer att hissa tröja #51 i taket.
– Det är det abslout största som kan hända en enskild spelare, att få sitt tröjnummer pensionerat, säger en märkbart tagen, Rickard Wallin.

Rickard Wallin har spelat i Färjestad hela sin karriär bortsett från två äventyr i NHL säsongerna 2002-2004 samt säsongen 2009/2010 då han spelade i Toronto Maple Leafs. Nu meddelar Färjestad på sin officiella hemsida att man kommer att pensionera tröja #51 under den kommande säsongen.

– Det är det abslout största som kan hända en enskild spelare, att få sitt tröjnummer pensionerat. Men jag känner också att mitt nummer kommer att representera min generations FBK-spelare på ett fint sätt. Det kommer att kännas overkligt att se mitt nummer i taket bland de andra. De är ju mina idoler, var och en på sitt sätt. Overkligt helt enkelt, säger Rickard Wallin i en intervju på Färjestads officiella hemsida.

Under sina säsonger i Färjestad har centern stått för otroliga 311 poäng. Utöver det har han varit kapten i klubben under fyra säsonger. Ceremonin kommer hållas den 23:e september 2017 när Färjestad möter Frölunda i Löfbergs Arena.

 

Kommentarer

Kommentarer