Färjestads återförenade succékedja fixade segern – stod för alla tre målen

Alexander Johansson var tillbaka i laget och bildade ny succékedja för Färjestads BK. Tillsammans med Joakim Nygård och Johan Ryno blev de tungan på vågen när värmlänningarna tog tre poäng.

Matchen mellan Skellefteå AIK och Färjestad BK inleddes piggt mellan två fokuserade lag. Hemmalaget bet sig tidigt fast i Färjestads zon men värmlänningarnas målvakt Stefan Steen och försvaret kunde reda ut det. Drygt halvvägs in i perioden var bortalaget mycket nära att ta ledningen. Färjestads snabbskrinnare Joakim Nygård orsakade en straff som tjecken Milan Gulas fick förtroende att lägga. Joni Ortio i hemmakassen räddade dock straffen inför hemmapubliken som höll andan.

– Jag tycker att vi spelar bra och följer vår plan. Vi har lägen att sätta dit några puckar. Vi måste våga komma upp och störa dem, säger Färjestads Alexander Johansson i pausen till CMore.

Elegant framspelning gav ledningen

I mittakten började tendenser till känslor att komma upp till ytan samtidigt som båda lagen fick ett par chanser. Efter halva perioden spelad börjar Färjestad skruva upp tempot några snäpp och kommer allt närmare. Med dryga fem minuter kvar gör sedermera Joakim Nygård också 1-0 till gästerna efter en elegant framspelning av Milan Gulas.

Värmlänningarna skulle inte vara klara där, Alexander Johansson, tillbaka i laget efter avstängning tar till vara på Joni Ortios misstag och ökar på ledningen. Matchen går till sista pausvilan med en ledning för bortalaget som kunde varit större om det inte vore för den finska burväktare.

Likt Färjestads andra mål, så var det åter igen ett misstag från Skellefteå som skulle kosta ett dyrt baklängesmål. Joakim Nygård snappade upp pucken från hemmaspelaren som tappade balansen, och serverade Johan Ryno. Färjestads kedja med trion Ryno, Nygård och Johansson stod för samtliga mål och visade sig vara ett fantastiskt offensivt vapen för karlstadlaget.

Skellefteå AIK – Färjestad BK 0 – 3 (0-0, 0-2, 0-1)
0-1 (35.44) Joakim Nygård (Milan Gulas, Joel Eriksson-Ek)
0-2 (38.42) Alexander Johansson (Utan assist)
0-3 (52.58) Johan Ryno (Joakim Nygård)
Skott: 32 – 37
Skott utanför: 12 – 10
Tekningar: 29 – 38
Tacklingar: 16 – 13