Färjestad vann underhållande match – inför storpublik

En svängig match bjöds publiken i Karlstad på. Men efter ledning, underläge och ny ledning tog Färjestad tre mycket viktiga poäng i kampen om topp sex.

Tabellnian Karlskrona kom under lördagen på besök i ett kokande och fullsatt Löfbergs Arena för att ta sig an Färjestad BK. De första inledande minuterna börjar bortalaget att pumpa på allra bäst genom att etablera anfall i Färjestads zon. Något överraskande är det istället Joakim Nygård som ger sitt lag ledningen till 1-0 genom en snygg individuell prestation.

Hemmalagets ledning skulle dock visa sig bli kortvarig då en riktig målvaktstavla, signerad Lars Haugen, tystade publiken. Minuten senare small det till igen i  Färjestadskassen när Marcus Paulsson gjorde sitt sjunde mål för säsongen, efter en trasslig situation framför den norske burväktaren. Värmlänningarna ville dock inte vara sämre och John Persson fixade snabbt därefter in 2-2 i en mycket svängig första period.

Svängdörrarna fortsatte sen gå glödhett perioden ut. Färjestad drar på sig ett gäng utvisningar och Karlskrona utnyttjar det numerära överläget på bästa sätt genom att pricka in trean. Målet gjordes av unge Joel Kellman.

Färjestad rörde om i grytan

Tre insläppta på åtta skottförsök, det fick Lars Haugen att tacka för sig i förmån för Stefan Steen. Efter fyra minuter slarvar Karlskrona och åker på ett lagstraff som leder till ett power-play. Alexander Johansson är den som nyper till direkt från slottet efter en fin framspelning av Per Åslund. Resultatet står sig och den fartfyllda matchen går till sista vilan med likaläge 3-3.

I den sista akten avtog målfyrverkeriet som präglade den första halvan av matchen. Båda lagen skapade sina chanser, men utan att få någon vidare utdelning. Men bara fem minuter från slutet är dramatiken tillbaka i Karlstad. Publikfavoriten Per Åslund styr in det matchvinnande målet efter skott från tjecken Milan Gulas och Färjestad får med sig tre färska poäng.

Färjestad BK  Karlskrona HK 4 – 3 (2-3, 1-0, 1-0)
1-0 (04.04) Joakim Nygård (Johan Ryno)
1-1 (08.33) Mattias Karlsson (Daniel Gunnarsson, Emil Larsson), spel fem mot fyra
1-2 (09.59) Marcus Paulsson (Mattias Guter, Daniel Gunnarsson)
2-2 (12.43) John Persson (Marcus Nilsson, Magnus Nygren)
2-3 (16.14) Joel Kellman (Alexander Bergström, Mattias Karlsson), spel fem mot tre
3-3 (25.05) Alexander Johansson (Per Åslund, Milan Gulas), spel fem mot fyra
4-3 (53.25) Per Åslund (Milan Gulas, Joel Eriksson-Ek)
Skott: 36 – 18 (9-8, 14-6, 13-4)
Tekningar: 27 – 23
Tacklingar: 15 – 8
Utvisningar FBK: 8 KHK: 20
Domare: Patrik Sjöberg, Aleksi Rantala
Linjemän: Henrik Pihlblad, Emil Wernström