Djurgårdens andra raka seger på Hovet

Innan Karjala Cup hade Djurgården inga vinster hemma på Hovet den här säsongen. Nu har krislaget vaknat på Hovet och igår tog man andra raka segern, trots spel tre mot fem (sex) två gånger under matchen.

Djurgården rivstartade i den första perioden och mötte Skellefteå hög upp i banan. När Skellefteå orkade ta sig ur Djurgårdspressen fick laget snabbt spel fem mot tre, då två Djurgårdsspelare skickat pucken över sargen med tio sekunders mellanrum. Nu klarade man av pressen från Skellefteå och gick stärkta ur den första perioden.

Efter utvisningen fortsatte Djurgården sin höga press och med brunkarkedjan Mikael Ahlén, Henrik Eriksson och Linus Johansson i spetsen tacklade Djurgården musten i Skellefteåspelarna.

I den andra perioden var det Djurgårdens tur att få spela fem mot tre, stockholmarna lyckades med det västerbottningarna misslyckades med i spelformen och 1-0 kom genom Matt Anderson.

Målet fick effekten att Skellefteå kom tillbaka in i matchen efter att ha dödat femminutersutvisningen på Marcus Pettersson. Mål via Adrew Calof och Jimmie Eriksson i slutet av perioden gjorde att många Djurgårdare på läktarna trodde att det åter var kört.

Djurgården ville annat och i den tredje perioden kom man ut som ett nytt lag, den andra perioden liknade den första, förutom att nu gjorde Djurgården mål. Unge talangen Marcus Davidsson kvitterade och Patrik Lundh kämpade in ledningsmålet innan Djurgården åter hamnade i spel tre mot fem. Nu tog Stefan Klockare ut Joni Ortio i målet och Skellefteå fick spela sex mot fyra. De radade upp chanser innan Matt Anderson krigade till sig pucken och skickade den in öppet mål.

– Skönt att vinna, det behövde vi. Vi dödar och löser våra numerära underlägen vilket var skönt idag. Jag tycker att när vi vågar spela pucken så är vi ett bättre lag än när vi bara lägger puckar utmed sargen. Nu jäklar ska vi börja vinna hockeymatcher, sa Djurgårdens tränare Robert Ohlsson till C More efteråt.

Stor matchhjälte tillsammans med tvåmålsskytten Matt Anderson var vikarierande målvakten Adam Reideborn som storspelade i Djurgårdens mål.

Nu väntar två tuffa bortamatcher för Djurgården som efter premiären mot Leksand har laget sex raka förluster, en poäng och 8-23 i målskillnad.

Djurgården-Skellefteå 4-2 (0-0, 1-2, 3-0)
1-0 (25.57) Matt Anderson (