Djurgården bjöd på sjukligt målkalas i Karlskrona

Matchen mellan Karlskrona och Djurgården blev ett riktigt målkalas. Djurgården som inte gjort ett enda mål i de tre senaste bortamatcherna gjorde ikväll sju och vann med 7-3. Snacka om ketchupeffekt från ett lag som varit ineffektiva under i stort sett hela säsongsinledningen.

Matchen började annars i Karlskronafavör då laget tog ledningen genom Djurgårdsbekantingen Mattias Guter redan efter en och en halv minut. Samma Guter var nära att sätta dit 2-0 i powerplay ett par minuter senare. Matchen böljade sedan fram och tillbaka innan Mikael Ahlén klev fram, precis som i den förra matchen och tryckte upp 1-1 i nättaket efter dryga tio minuters spel. Efter det förlösande kvitteringsmålet var det proppen ur för Djurgården som Linus Hultström beskrev det i en intervju med Cmore efter matchen. 2-1 kom 19 sekunder efter kvitteringsmålet genom Daniel Brodin och 3-1 gjordes av Marcus Davidsson.

I den andra perioden var det en jämn fajt där Karlskrona lyckades få till sina vassa kontringar. 2-3 gjorde Alexander Bergström när han spelades fri och kort efter det var Guter återigen nära att sätta dit pucken i ett friläge. Lukas Vejdemo såg istället till att Djurgården tog ledningen med två mål igen när han lyckades lirka in pucken efter att ha rundat målburen.

Djurgården stängde matchen

Den tredje perioden hann knappt börja innan Matt Andersson blev frispelad av Daniel Brodin och tryckte upp 5-2 i krysset. Efter det bjöd ligans sämsta lag i powerplay på två raka mål i den spelformen. Först sköt Linus Hultström in 6-2 via Emil Johansson byxor. Några minuter senare drog Hultström upp ett dragskott i krysset till 7-2 efter att han fått fri lejd in i offensiv zon. Karlskorna tröstmålade och snyggade till siffrorna till till 7-3 genom Alexander Bergström efter en läcker passning av Joel Kellman.

Linus Hultström sade i en intervju med Cmore efter matchen att det var skönt att sätta dit sexan och sjuan så att man kan slappna av lite. Han pratade om hur viktigt det var för laget och honom själv att kunna slappna av och få självförtroendet tillbaka.

Karlskrona HK – Djurgården 3-7 (1-3, 1-1, 1-3,)
1-0 (01.35) Mattias Guter (Jimmy Andersson, Emil Larsson)
1-1 (10.46) Mikael Ahlén (Henrik Eriksson, Linus Johansson)
1-2 (11.05) Daniel Brodin (Matt Andersson, Alexander Urbom)
1-3 (18.43) Marcus Davidsson (Jonathan Davidsson, Linus Hultström)
2-3 (24.05) Alexander Bergström (Joel Kellman)
2-4 (33.55) Lukas Vejdemo (Adam Ollas Mattsson, Jonathan Davidsson)
2-5 (40.27) Matt Andersson (Daniel Brodin, Alexander Urbom)
2-6 (47.22) Emil Johansson (Linus Hultström, Calle Ridderwall), spel fem mot fyra
2-7 (52.48) Linus Hultström (Jeff Tambellini)
3-7 (53.52) Alexander Bergström (Joel Kellman)
Skott: 26 – 31 (8-8, 10-12, 8-11)
Skott utanför: 6-13
Tekningar: 26-31
Tacklingar: 6-6
Utvisningar KHK: 3×2 DIF: 4×2, 1×20
Domare: Mikael Nord, Mikael Sjöqvist