Foto: Bildbyrån

Hon har varit med på resan från Division ett till SM-guld och har även spelat i Damkronorna. Nu är hon klar för ytterligare tre säsonger i Djurgårdströjan.

– Vi tror att hon ska kunna vara en dominant offensiv kraft i SDHL lång tid framöver, säger sportchef Nils Ekman till klubbens hemsida.

Julia Östlund, som varit med på Djurgårdens resa från Division ett, har gjort tre säsonger i Djurgårdströjan. Det blir i och med förlängningen av kontraktet minst tre till.

– Det finns ingen anledning i världen till att Julia inte ska vara en av Sveriges absolut bästa forwards de närmsta fem åren. Julia har en jätteuppsida som spelare och hon har inte nått sin fulla potential än. Hon har kvaliteter som nästan ingen annan har i jättebra skridskoåkning och ett jättebra skott. Likaså har hon ett fantastiskt spelsinne. Hon är en komplett ishockeyspelare men hon har flera nivåer till att kunna prestera på, säger Ekman.

Självklart val

För Östlund som kom till Djurgården från Segeltorp, klubben hon SDHL-debuterade i när hon var 17 år ung, var det inga konstigheter att förlänga kontraktet.

– Jag känner att det är Djurgården jag vill spela i. Jag vill utvecklas hela tiden och har gjort det i Djurgården. Nu vill jag fortsätta utvecklas, säger Östlund.

När hon får höra om de fina orden från sportchef “Nisse” Ekman blir hon ännu mer motiverad och hon vet vad hon ska förbättra.

– Jättekul att höra det från sin sportchef. Jag får visa honom att han har rätt. Det jag främst vill jobba på är min fysik och spelet med puck. Jag vill kunna bära en femma och vara en stabil spelare både framåt och hemåt, säger Östlund.

Vann SM-guld på kryckor

Den 24-årige Djurgårdscentern tog under säsongen tillbaka den plats hon tidigare haft i Damkronorna. Detta efter en skada men sedan var tyvärr oturen framme igen. Ytterligare en långtidsskada drabbade Stockholmaren med 14 landskamper på CV:t. SM-guldet fick hon ta emot på kryckor.

– Största utmaningen just nu är att bli hel och komma tillbaka till träningen ordentligt. Jag ska ta ur skruvarna i början av maj och efter det börja gå. Då börjar rehaben på riktigt. Nu har det egentligen bara varit sex veckors väntan, säger Julia.

Målet: SM-guld nummer två

Östlund och hennes lagkamrater är långt ifrån nöjda fast beslutna att försvara vårens SM-guld.

– Nästa mål är att vinna igen och visa att vi är ett topplag och ska förbli ett topplag. Vi har något bra på gång i Djurgården. Bara för att vi vann guld i år betyder inte det att vi är nöjda. Det handlar om att fortsätta jobba på för vi har saker att förbättra som lag, säger Östlund.

Kommentarer

Kommentarer