ANALYS: Djurgården visade klassen i krossen av Linköping

Igår kväll tog Djurgården emot mardrömsmotståndet Linköping. När matchen väl startade var det Djurgården som var Linköpings mardröm. Djurgården var klassen bättre i allt.

Djurgården visade klassen i toppmötet med Linköping på Hovet igår kväll. Trots att Linköping tog ledningen i den första perioden var det ett lag på banan. Djurgården vann klart med 6-3 och sifforna kunde varit mycket högre. Hade det inte varit för reservmålvakten Jacob Johansson hade siffrorna varit större.

Vänder underläge

Tidigare under säsongen har Djurgården agerat i panik när man hamnat i underläge i matcherna. Ett tag var det laget som gjorde första målet i matcherna där Djurgården spelade som också vann matchen. Nu har laget hittat ett lugn även om de ligger under. I sju raka matcher har motståndet tagit ledningen mot Djurgården och stockholmarna har vunnit fyra av dem.

Alla levererar

Djurgården den här säsongen har fyra kedjor som levererar och när de som igår gjorde det alla fyra så är laget ruskigt bra. Djurgården har tillsammans med Växjö och i viss mån Färjestad blivit de stora favoriterna att nå SM-final i vår. Något klubben och supportrarna längtar länge efter. Djurgården har blivit något att räkna med igen.

Powerplay

Sorgebarnet för Djurgården har varit powerplay och nu börjar de hitta rätt även här. Igår gjorde DIF ett mål i powerplay. Det går fortfarande att förbättra och lyckas man med det i Djurgården blir de en maktfaktor den här säsongen.

Linköping

Igår var man inte ens nära hemmalaget och de får slicka såren efter lektionen på Hovet. Två mål i powerplay och att laget hängde med hyggligt i målprotokollet fram till 47:e minuten är något de ska ta med sig hem. Linköping är inte ofarliga, men de räcker inte till – i år heller.