Bra målvaktsspel räckte inte för Rögle

På torsdagskvällen stod derby på schemat i Lindab Arena. Det var två laddade lag som kom till matchen med en formsvacka. Efter en jämn och tajt match gick matchen till förlängning där Malmös, Lars Bryggman kunde avgöra.

Matchen inleddes med ett typiskt derbytempo. Mycket känslor och mycket pucktapp. I den första perioden skapades det chanser åt båda håll, men det var Malmö som skulle ta ledningen efter att Frederik Storm dukat upp för centern Konstantin Komarek som kunde göra 1-0. Det var bud på fler mål för Malmöiterna men pucken tog i både stolpe och ribba.

Redhawks fick börja mittperioden med en man mindre på banan och då kunde Rögles supertalang, Timothy Liljegren skjuta pucken rätt i upp i nättaket bakom en ställd Oscar Alsenfelt. Det var för övrigt en period i hög fart där bägge lagen skapade lägen till att ta ledningen, men bra målvaktsspel från båda lagen satte stopp för det.

I den tredje perioden skapade hemmalaget flera heta chanser, men trots detta fick man inte in pucken. Matchen gick istället till förlängning där Pantern-lånet Lars Bryggman kunde bärga hem två poäng till Malmö efter att ha kommit fri med Rögles målvakt, Anders Lindbäck.

Rögle BK – Malmö Redhawks 1-2 (0-1, 1-0, 0-0, 0-1)
1-0 (11.31) Konstantin Komarek (Frederik Storm)
1-1 (21.31) Timothy Liljegren (Jack Connolly)
1-2 (63.39) Lars Bryggman (Illari Filppula)
Skott: 25-29
Utvisningar: RBK 3×2 MIF 5×2
Domare: Mikael Nord, Mikael Sjöqvist
Linjemän: Johan Löfgren, Anders Nyqvist