Bortalagen hade en bra kväll i SHL

Det spelades fyra matcher i SHL på torsdagskvällen. Det blev tre fina kvällar för dagens bortalag, enda hemmalag att vinna blev Karlskrona.

De regerande svenska mästarna HV71 hade tagit sig upp till Luleå för match mot norrbottningarna. Det blev en komfortabel seger för smålänningarna då man nollade hemmalaget och gjorde tre mål själva. Linus Söderström höll nollan och målskyttar blev David Ullström, Victor Ejdsell och Oscar Sundh. För Ejdsell var det första målet i SHL. Hockeyallsvenskans poängligavinnare från förra säsongen har fått en bra start på sin SHL-karriär och står noterad för tre poäng på tre matcher.

Målsnålt överlag i kväll

Växjö lyckades också slå ett lag från norrland, precis som sina småländska grannar. Skellefteå blev även dom mållösa när matchens enda mål gjordes av bortalaget. Redan efter 12 minuter av första perioden så slog Robert Rosén till och avgjorde matchen med det målet. Gustav Lindvall gjorde en stark insats i hemmakassen men blev överglänst av hemvändaren Viktor Fasth som höll nollan.

Det andra finallaget från i våras har haft en tung inledning på säsongen. Ikväll inkasserade nämligen Brynäs sin fjärde raka förlust. Djurgården kom på besök och gjorde en fin insats då man tog ledningen i andra perioden via nyförvärvet Rene Bourque. Brynäs kvitterade i sista genom Jesper Jensen men efter en tekning så lyckades backen Jesper Pettersson dunka in ledningspucken för Djurgården via styrning på Kilströms skridsko. Bara minuten senare skickade Marcus Högström in 3-1 och efter det höll man undan till en stark seger.

Enda hemmalaget som vann blev Karlskrona

Karlskrona tog emot det tippade topplaget Linköping med Jonas ”Monstret” Gustavsson i mål. Det stoppade inte laget från Blekinge som hade en ledning med 2-1 efter första perioden, målskyttar var Cory Murphy, Bobbo Petersson och Mathis Olimb. Marcus Paulsson utökade ledningen i andra innan Kellman satte fyran i tredje perioden. Linköping tröstmålade på slutet då Mathis Olimb satte sitt andra mål för kvällen, men det räckte inte.

HV71 ny serieledare i en haltande tabell.