Semifinalen kvitterad efter målkungens hattrick

Semifinalen mellan Brynäs och Frölunda är kvitterad. Brynäs vann dagens match med 4-3 efter att grundseriens målkung Kevin Clark gjort ett hattrick.

I dagens match jagade Brynäs för att kvittera matchserien hemma i Gavlerinken. Frölundas två raka vinster har dock skapat ett riktigt bra självförtroende. Men idag var det Brynäs som började bäst och Frölunda skapade inte mycket inledningsvis.

Brynäs som tog ledningen efter sin starka inledning

Målet skulle också komma för Brynäs. Efter 6.45 blev Frölundas Mattias Nörstebö utvisad för holding. Och Brynäs som har slutspelets bästa powerplay sett till statistiken utnyttjade det återigen. Jesper Jensen sköt ett skott för styrning som gick via Kevin Clarks klubba och in i mål till 1-0.

Trots fortsatt press från Brynäs så var det gästande Frölunda som gjorde nästa mål. Poängkungen Casey Wellman är i en galen målform och har gjort fem mål på de senaste två matcherna inför kvällens match. Och han skulle göra mål igen. Och vilket mål det var. Liggandes på isen kunde han vispa in 1-1 efter dryga nio minuter. Och det kändes inte helt rättvist. När lite mer än fem minuter återstod av perioden fick Frölunda powerplay efter att Lucas Carlsson blivit utvisad. Och då kunde Johan Sundström promenera in i anfallszon och skicka in 1-2 bakom en skymd Felix Sandström. Det var Sundströms första mål sedan mitten av februari. Trots ytterligare chanser för Frölunda stod sig 1-2 perioden ut.

Bara ett mål – trots bra press

Inledningen av den andra perioden liknade inledningen av den första. Brynäs inledde perioden i powerplay och skapade ett tryck som man höll även efter utvisningen. Efter fem minuter kom också kvitteringen för hemmalaget. Oskar Lindblom skickade in en puck på mål som Kevin Clark kunde trycka in för sitt andra mål i matchen.

Till skillnad från i den första perioden så fortsatte Brynäs vara det bättre laget genom hela perioden. Man tryckte tillbaka Frölunda under längre perioder och vann skotten i perioden med hela 16-2! Men man hade svårt att göra mål och 2-2 stod sig perioden ut. I den andra perioden märktes det också att det var slutspelshockey då det blev en period med mycket gruff och spel på gränsen.

Brynäs hade ett bra självförtroende med sig in i den tredje perioden och man fortsatte trycka tillbaka Frölunda. Frölunda och målvakten Johan Gustafsson kunde dock stå emot under inledningen av perioden.

Efter 8.29 skulle dock målet komma för Brynäs. Lucas Carlsson skickade in en puck mot mål som Gustafsson kunde styra in bakom målet. Där fanns Johan Alcén som via Gustafssons rygg fick in pucken framför mål. Där fanns Linus Ölund som kunde peta in pucken till 3-2. Målet var helt rättvist då Brynäs skapade alla farliga chanser.

Kvitterat från ingenstans

Kort efter Brynäs ledningsmål fick Frölunda ett lagstraff då man var för många spelare på isen. Frölundas boxplay var stabilt och man klarade det numerära underläget utan några större problem. Kort därefter gick också gästerna till anfall. Och då kom målet som visade att hockey inte alltid är rättvist. Henrik Tömmernes sköt ett skott från blå som Simon Hjalmarsson kunde styra in på ett snyggt sätt till 3-3. Bara fem minuter efter Brynäs ledningsmål.

Ordningen återställd efter målkungens hattrick

Det såg länge ut som att det skulle behövas förlängning för att skilja lagen åt. Men så blev inte fallet. När en minut återstod sköt grundseriens målkung Kevin Clark ett lurigt skott som gick in under armen på Johan Gustafsson i Frölundas mål. Clark fullbordade därmed sitt hattrick. Brynäs kunde efter målet hålla undan och vinna matchen med 4-3. Skotten slutade hela 40-20 till Brynäs som kvitterade matchserien till 2-2.

Nästa match spelas på måndag klockan 19.15 i Scandinavium i Göteborg.

Brynäs-Frölunda 4-3 (1-2, 1-0, 2-1)
1-0 PP (07:29) Kevin Clark (Jesper Jensen, Ryan Gunderson)
1-1 (09:22) Casey Wellman
1-2 PP (16:20) Johan Sundström (Rasmus Dahlin)
2-2 (25:28) Kevin Clark (Oskar Lindblom)
3-2 (48:29) Linus Ölund (Johan Alcén, Lucas Carlsson)
3-3 (53:25) Simon Hjalmarsson (Henrik Tömmernes)
4-3 (59:01) Kevin Clark (Jacob Blomqvist, Jonathan Pudas)