Jensen stor hjälte i Brynäs övertidsvinst

Första omgången i SHL efter uppehållet bjöd på flera målsnåla matcher runt om i ligan. Matchen mellan Djurgården och Brynäs stod dock ut ordentligt och bjöd på hela elva mål. Trots detta kom matchen att avgöras i förlängningen.

Det var ett hungrigt Djurgården som ville bryta sin förlustsvit på fem matcher som kom till match ikväll. Och det var också hemmalaget som inledde målskyttet på Hovet i Stockholm genom en nykomponerad formation. Det var nämligen en kedja med Linus Johansson, Mikael Ahlén och Calle Ridderwall som låg bakom både 1-0 och 2-0 i första perioden. I det läget var det Djurgården som ägde matchen. Detta insåg också Brynäs som begärde timeout när 4.38 återstod av den första perioden. Kanske var det timeouten som gjorde det för kort därefter kunde Brynäs reducera genom Kevin Clark.

Tre kvitteringar under en period

Häng med nu för i andra perioden trillade målen in snabbt.

Först kvitterade Brynäs i powerplay genom Jesper Jensen. Dryga minuten efteråt återtog hemmalaget ledningen genom ett 3-2 mål signerat Linus Hultström. Drygt en minut efter det var det gästernas tur att kvittera igen. 3-3 genom Oskar Lindblom när det knappt hade gått sex minuter av perioden.

Sedan skulle det dröja ”hela” fyra minuter innan Djurgården skulle återta sin ledning. 4-3 genom Patrik Lundh i powerplay. Men för tredje gången under den andra perioden skulle Brynäs kvittera. Den här gången genom Samuel Asklöf. Detta var periodens femte mål och det kom när 11.35 var spelat. Sen blev det inte fler mål i perioden utan 4-4 stod sig inför den tredje perioden.

Djurgården var inte färdiga med sitt målskytte utan tog ledningen en gång till. Den här gången var det Linus Johansson som med sitt andra mål för matchen prickade in 5-4. Men som vi nu lärt oss skulle gästerna kvittera igen. När 3.13 återstod av matchen gjorde Lucas Carlsson 5-5 och tog matchen till förlängning.

Fem poäng från dansken

Förlängningen var bara sex sekunder gammal när Jesper Jensen avgjorde en minst sagt händelserik match och gav sitt Brynäs extrapoängen. Jensen var matchens gigant med sina två mål och tre assist. Brynäs har nu gjort totalt 17 mål på de senaste tre matcherna.

Djurgården å andra sidan har det fortsatt tungt och är nu uppe i sex raka förluster.

Djurgårdens IF – Brynäs IF 5-6 efter förlängning (2-1, 2-3, 1-1, 0-1)
1-0 (07.33) Linus Johansson (Calle Ridderwall, Mikael Ahlén)
2-0 (14.52) Mikael Ahlén (Linus Johansson, Calle Ridderwall)
2-1 (16.33) Kevin Clark (Jesper Jensen, Ryan Gunderson)
2-2 PP (23.29) Jesper Jensen (Oskar Lindblom, Kevin Clark)
3-2 (24.34) Linus Hultström (Patrik Lundh, Matt Anderson)
3-3 (25.58) Oskar Lindblom (Jesper Jensen)
4-3 PP (30.08) Patrik Lundh (Linus Hultström, Marcus Ljungh)
4-4 (31.35) Samuel Asklöf (Ryan Gunderson, Linus Ölund)
5-4 PP (47.50) Linus Johansson (Marcus Högström, Calle Ridderwall)