Adam Brodecki punkterade seriefinalen – med konstnummer

Växjö Lakers kryper närmare serieledaren Färjestad efter segern borta i Karlstad. Gästerna punkterade matchens den tredje perioden när Adam Brodecki bjöd på ett konstnummer.

Det vankades seriefinal i Karlstad när ettan Färjestad tog emot Växjö Lakers under kvällen. Fem poäng skiljde mellan lagen inför drabbningen och matchen inleddes i ett högt tempo. Hemmalaget vaskade fram de absolut hetaste chanserna under inledningen och tog även ledningen.

Redan efter en minut och 37 sekunder öppnade värmlänningarna matchens målkonto genom Linus Persson. Färjestad fortsatte att trycka på hårt mot Viktor Fasth i Växjös mål och var nära att utöka ledningen både en och två gånger om. Med 44 sekunder kvar av den första akten kom kvitteringen från bortalaget. Växjös kanadensare, Andrew Calof, hittade nätet bakom Stefan Stéen i Färjestad.

Brodecki avgjorde på zorro-manér

I den andra perioden gick både tempo och kvalitén på spelet ner. Växjö som kvitterade sent i den första perioden tog även initiativet under inledningen i mellanakten. Efter sju minuters spel tog gästerna dessutom ledningen genom supertalangen, Elias Pettersson, assisterad av Robert Rosén och Daniel Rahimi.

Växjö fick omgående chansen att utöka sin ledning under inledningen av den sista perioden. I spel fem mot fyra tryckte gästerna på för 1-3 och då klev Adam Brodecki fram och stod för en riktig delikatess. Bakom Färjestads mål lyfte han upp pucken på bladet och slängde in den bakomen chanslös Stefan Stéen på ett äkta Zorro-manér.

I slutminuterna av matchen försökte Färjestad in i det sista för att komma närmare Växjö. Med tre minuter kvar att spela av matchen valde tränare Johan Pennerborn att plocka målvakten för att få ett spelarövertag. Men Växjö med Viktor Fasth i spetsen kunde hålla undan Färjestads forcering och plocka tre viktiga poäng.