VM i Danmark 2018 – saker du kan göra mellan matcherna

Redan 2014 blev det klart att Danmark skulle stå som värd för VM under 2018 efter att dom vann budgivningen mot Lettland.

Turneringen kommer att spelas i huvudstaden Köpenhamn samt i den mindre men charmiga staden Herning. Trots att Danmark har presterat bra och rankar sig bland toppen så har dom under en längre tid varit det enda topprankade lag som inte ännu agerat värd för VM vilket gör detta historiskt för Danmark. Sverige har fått en ganska tuff grupp att ta sig igenom, med Ryssland, Tjeckien och Slovakien att ta sig igenom men chanserna för slutspel är väldigt goda.

De första matcherna kommer att köras igång den 4 maj 2018 men det är ännu oklart vilka lag som är först på isen. Med smidiga tåg, buss och flygförbindelser mellan Sverige och Danmark så kommer det i år vara väldigt lätt att heja fram Tre Kronor på plats. Mellan matcherna erbjuder både Köpenhamn och Herning en hel del underhållning att bjuda på, vilket denna artikel kommer handla om.

I hamnstaden Köpenhamn hittar du all form av underhållning du kan önska. Staden är känd för sitt uteliv med ett enormt antal uteserveringar av både restauranger och barer. Dessa återfinns ofta vid hamnområdena runt om i staden vilket skapar en enormt charmig miljö. Ett besök i Köpenhamn är aldrig komplett utan att pröva på danmarks specialitet, smörrebröd, och du behöver aldrig leta länge för att hitta en restaurang eller kafé som serverar dessa. Om du fundera på något mer äventyrligt så finns även ett av många ansett nordens bästa casinon beläget i Köpenhamn. Om du vill pröva lyckan eller värma upp innan besöket så kan du spela jackpott-spel på Vinnarum. Även ett besök till den för staden ikoniska statyn ”Lilla Sjöjungfrun” kan vara på sin plats för en minnesvärd utflykt.

Herning är en mycket mindre stad än Köpenhamn med cirka 50,000 invånare men erbjuder en lite lugnare tillvaro med idyllisk danskt landskap. Då staden är känd som en ishockey-stad med bland annat laget Herning Blue Fox som hemmalag kommer staden garanterat fyllas av likasinnade ishockey älskare. Staden är förutom ishockey även känt för konst och ett besök till Hernings Konstmuseum kommer definitivt glädja dig om du räknar konst bland dina intressen. Det finns bra tågförbindelse mellan Herning och Köpenhamn och det går även flera flyg mellan de två städerna dagligen.

Kort sagt så kommer du aldrig att känna dig utan underhållning under ditt besök i Danmark under ishockey-VM 2018. Vi hoppas givetvis att Tre Kronor tar sig ur den relativt tuffa gruppen och gör en repris av fjolårets seger.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN