Fick bli mästare – lägger av efter olyckan

Efter att ha spenderat mer än halva karriären i Sverige blev han mästare. Tyvärr blev han det i nackkrage. Nu tvingas Kanadensaren lägga av efter olyckan.

Han kom till SHL och Sverige som 25-åring efter en säsong i Norge. Sedan dess har han representerat tre svenska klubbar, tagit två titlar och fått avsluta som svensk mästare. Dock blir det med blandade känslor som Chris Abbott får avsluta karriären. Det är som svensk mästare men tyvärr sätter skador käppar i hjulet för den nu 33-årige Kanadensaren.

– Jag har blivit avrådd från att återvända, säger han till Sport JKPG.

Fick bli mästare – lägger av efter olyckan

Det var inför vårens SM-finalserie mot Brynäs som olyckan var framme under en träning. Den nu före detta HV-kaptenen Abbott for in i sargen och fick hjälp av isen. Efteråt konstaterades en skada mellan två nackkotor och slutet på säsongen var ett faktum. Samtidigt skulle även tiden i Jönköpingsklubben få sitt slut. Dock blev det med glädje. Detta sedan HV71 till slut stod som svenska mästare i Kinnarps arena och Abbott stod på isen iförd nackkrage efter sin operation. Det var också sista gången han stod på isen som spelare.

– Jag har inte formellt gått ut och sagt någonting om det än. Det här var slutet för mig, säger Abbott.

Vill fortsätta med ishockey

Chris Abbott hann representera både Rögle och Luleå innan flytten till Jönköping. Det gjorde han tillsammans med tvillingbrorsan Cam. Brorsan, som redan avslutat spelarkarriären, har de senaste säsongerna gjort succé som tränare. Det är en väg Chris nu kan tänka sig att gå. Men först ska han återhämta sig från de åtta veckorna med nackkrage.

– Det är förhoppningen. Min fru och jag kommer fortsätta att bo i Jönköping. Det kan finnas en möjlighet att jobba med några av HV:s juniorspelare i någon form. Men jag ska ta lite tid till att fundera på vad jag ska göra.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN