Sverige förlorade bronsmatchen, igen

Ryssland slog Sverige i JVM:s bronsmatch för knappt en timma sedan. Precis som förra året förlorar Sverige bronsmatchen och slutar på en fjärdeplats i JVM.

Det blev inga mål i den första perioden, men båda lagen skapade bra målchanser då spelet gick mycket fram och tillbaka. Kirill Kaprizov gav sedan Ryssarna ledningen efter bara sexton sekunders spel i den andra perioden. Sverige kvitterade dock innan periodpaus då Jonathan Dahlen snodde pucken av en rysk back och gjorde 1-1. Det blev precis som i den första perioden inga mål i den tredje. Matchen gick då till Overtime.

Dahlin syndabock i sudden

33 sekunder in i förlängningen avgjorde Denis Guryanov för Ryssland. Rasmus Dahlin och Alexander Nylander missförstod varandra och Dahlin droppade pucken till Guryanov på defensiv blå som sedan kunde göra 2-1 för Ryssland. Sverige slutar med det fyra i turneringen igen då man även förra året förlorade bronsmatchen mot USA.

Matchfakta: Ryssland – Sverige 2-1 e.fl (0-0,1-1,0-0,1-0)

1-0 (20:16) Kirill Kaprizov (Mikhail Vorobyov, Legor Rykov)

1-1 (30:11) Jonathan Dahlen

1-2 (60:33) Denis Guryanov

Skott: 39-26

Utvisningar: RUS:3×2 SWE:2×2