Modos poängkung fixade tredje raka mot AIK

Modo fixade två poäng efter straffar hemma i Örnsköldsvik mot ett AIK i stort poängbehov. Stor matchvinnare blev Modos poängkung Patrik Karlkvist.

Näst sist placerade AIK gästade under fredagskvällen tabell-tian Modo, som kom till spel med två vinster i bagaget.

Drabbningen mellan de två lagen öppnade med ett högt tempo och underhållande spel. Den unge talangen Fredrik Karlström i AIK gjorde snabbt 1-0 till bortalaget efter tre minuters spel. Efter det rasslade det till i näten ytterligare tre gånger och matchen gick till periodpaus i ställning 2-2.

Redan efter en minuts spel i andra perioden var det dags för veteranen Jens Jakobs att sätta dit ännu ett ledningsmål för AIK. Modo kvitterade sedan tio minuter senare med ett rykande hårt slagskott från den kanadensiske backen Drew Paris, i power-play.

I tredje perioden var det ett något mer avvaktande spel från de båda lägren. Modo hade ett större puckinnehav tack vare ett par onödiga utvisningar från AIK, men Ö-vikslaget kom aldrig till några riktigt heta chanser. Matchen gick senare till förlängning och straffar där Modos poängkung den här säsongen, Patrik Karlkvist avgjorde med ett snyggt straffmål. Patrik noterades även för ett mål och en assist under kvällen och hakar på i toppen av poängligan i Hockeyallsvenskan.

Matchfakta

Modo-AIK 4-3 e. str. (2-2, 1-1, 0-0, 0-0)

Första perioden: 0-1 (03.13) Fredrik Karlström. 0-2 (04.17) Joakim Thelin. 1-2 (06.02) Patrik Karlkvist. 2-2 (14.15) Jesper Sellgren.

Andra perioden: 2-3 (21.12) Jens Jakobs. 3-3 (31.17) Drew Paris.

Avgörande straff: 4-3 Patrik Karlkvist.

Skott: 28-27 (11-9, 10-10, 3-6, 3-2)

Domare: Anders Sandahl.

Publik: 4130.