Hemmapubliken gick jubla i Luleå – slog serietvåan

Luleåpubliken fick än en gång jubla i Coop Norrbotten Arena efter att serietvåan Frölunda besegrats med 4-2.

Lagen drabbade samman i Coop Norrbotten Arena ikväll med varsin 2-1 seger i bagaget. Det var hemmalaget som drog det längsta strået och besegrade Frölunda.

Den första perioden bjöd inte på något bländande spel. Lagen bytte chanser om vartannat men inget spektakulärt hände. Målvakterna var trygga i sina respektive mål och tog samtliga skott. Frölunda fick chansen att ta ledningen sent i den första perioden efter att Illari Melart dragit på sig en utvisning i form av hög klubba. Dock utan resultat.

Om den första perioden var målsnål var den andra perioden precis tvärt om. Hela fem mål gjordes under matchens andra akt. Luleå tog ledningen med både 1-0 och 2-1, men bortalaget hängde med i svängarna och lyckades utjämna tillställningen två gånger om. Trots två kvitteringar var det Luleå som hade övertaget då man lyckats skicka in matchens tredje ledningspuck med knappa två minuter kvar av perioden.

Bortalaget kom ut i den tredje perioden i hopp om att få till en kvittering. Frölunda jagade och var nära att utjämna tillställningen. Mitt i Frölundas forcering kunde istället Petter Emanuelsson trycka in ledningsmålet och sitt 13:e mål för säsongen när han utökade ledningen för norrbottningarna. Trots ett hårt tryck från bortalaget lyckades Luleå hålla ifrån och vinna.

Luleå HF – Frölunda HC 4-2 (0-0, 3-2, 1-0)
(22.01) 1-0 Johan Harju (Einar Emanuelsson, Julius Junttila)
(24.36) 1-1 Matt Donovan (Carl Grundström)
(30.33) 2-1 Anton Hedman
(37.22) 2-2 Christoffer Ehn (Casey Wellman)
(38.16) 3-2 Einar Emanuelsson (Karl Fabricius, Christopher Mastomäki)
(48.24) Petter Emanuelsson (Christopher Mastomäki)
Skott: 20-27
Skott utanför: 13-11