Andraperioden räddade Växjös säsong

Dagens hemmalag Växjö var piskade att slå Malmö för att inte åka ur SM-slutspelet. Lagets andraperiod räddade säsongen.

Efter bara några sekunder satte Malmö full fart framåt när Nicklas Hardt och Fredrik Storm pressade fram en bra chans men utan resultat. Sedan fick gästerna chansen i powerplay efter några få minuter men utan resultat. Inte heller Växjö lyckades ta ledningen trots dubbla chanser i numerärt underläge och 0–0 är ställningen efter 20 minuter.

Två perioder och game over

Växjö kopplar sedan greppet direkt i andra. Efter endast 1.13 så tar man ledningen genom Emil Pettersson, som verkligen steppat upp efter flytten till Växjö, framspelad av Olli Palola. Målet följdes av powerplay-chanser för båda lagen innan det kom ett 2–0-mål. Växjös egna ”gubben i lådan”, Tuomas Kiiskinen, var sist på pucken som just Emil Pettersson skickat iväg. Målet videogranskades och godkändes eftersom att pucken var över linjen.

Växjö förlänger säsongen

Malmö hade alltså chansen att avgöra matchserien men man lyckades inte ikväll. Växjö hade kontroll även på den tredje perioden trots att gästerna plockade ut målvakten mot slutet. Ställningen förblev 2–0 och Växjö reducerade till 3–2 i matchserien efter att Joachim Eriksson hållit nollan i VIDA Arena.

Växjö Lakers HC – IF Malmö Redhawks 2–0 (0–0, 2–0, 0–0)
1–0 (21.13) Emil Pettersson (Olli Palola)
2–0 (36.17) Tuomas Kiiskinen (Emil Pettersson, Dennis Everberg)
Skott: 21–20 (6–8, 8–6, 7–6)
Utvisningar VLH: 4×2 MIF: 6×2
Domare: Tobias Björk, Linus Öhlund
Linjemän: Ludvig Lundgren, Alexander Waldejer