USA spände musklerna i stormötet mot ryssarna

USA spände musklerna under torsdagskvällen när man besgrade Ryssland. Den amerikanske stjärnan Clayton Keller stod för två nya poäng och visade stor klass.

Toppmötet mellan USA och Ryssland innebar en drömstart för jenkarna. Efter bara fyra minuter petade spelgeniet Clayton Keller in 1-0 bakom den ryske målvakten Ilya Samsonov. Halvägs in i perioden får även USA ett nytt drömläge med en man mer i power-play, det är dock ryssarna som gör det mesta av spelformen och kvitterar till 1-1, via Kirill Urakov.

Tar järngrepp på ryssarna

I inledningen av mittakten får amerikanarna chansen att revanschera sig i power-play. Det gör man också genom den assisterande lagkaptenen Colin White, som petar in pucken på retur till 2-1. USA tar sedan ett par minuter senare ett järngrepp kring ryssarna när de håller fast dem i egen zon för att sekunden efter trycka in 3-1 av Troy Terry.

Ryssland skulle dock komma tillbaka sent i mittakten och skapa viss dramatik. Åter, för femte gången i årets JVM nätar storstjärnan och lagkaptenen Kirill Kaprizov för sitt Ryssland till reducering.

I den tredje perioden får vi se ett jagande Ryssland som jobbar hårt för en kvittering. Men den duktige målvkaten, Tyler Parsons i USA håller dock pucken på rätt sida av linjen med ett par bra räddningar.  I slutminuterna ökar dramatiken dramatiskt. Först får USA chansen att göra 4-2 på straff, men möjligheten räddas av målvkaten Samsonov. Minuten senare gör ryssarna en sista kraftansträngning och spelar sex mot fem, dock utan att lyckas mot USA som håller undan och vinner med 3-2.

USA – Ryssland 3 – 2 (1-1, 2-1, 0-0)
1-0 (04.14) Clayton Keller (Joey Anderson, Casey Fitzgerald)
1-1 (11.59) Kirill Urakov (Yakov Trenin, Sergei Zborovsky)
2-1 (24.03) Colin White (Charlie McAvoy, Clayton Keller), spel fem mot fyra
3-1 (31.41) Troy Terry (Erik Foley, Tanner Laczynski)
3-2 (37.17) Kirill Kaprizov (Yegor Rykov, Mikhail Vorobyov), spel fem mot fyra
Skott: 37 – 27 (18-6, 6-11, 13-10)
Utvisningar USA: 6×2 RUS: 10×2