Tre Kronor fortsätter imponera – slog värsta rivalen

Tre Kronor och Rikard Grönborg följde upp den imponerande segern mot Ryssland. Det gjorde man på bästa sätt genom att besegra Finland.
Vi är det bättre laget över 60 minuter, säger förbundskaptenen Rikard Grönborg till TV12.

Tre Kronor stod för riktigt bra insats senast mot Ryssarna i Moskva och Ispalatset. I lördagens tidiga match mot värsta rivalen Finland tog man ännu en seger och säkrade därmed turneringssegern i Channel One Cup. Det svenska landslaget rivstartade nämligen matchen och satte redan efter fem minuters spel 1-0 genom den KHL-spelaren Erik Gustafsson. Målet kom till efter en snygg framspelning av Linus Omark. I slutskedet av de första 20 prickade även den färska landslagsspelaren Alexander Bergström in 2-0 före paus.

Måltät andra period

Den andra perioden blev måltätare från båda lagen. Det dröjde dock inte långt in i mittakten förrän Färjestads Magnus Nygren tryckte in 3-0, som så många gånger förr, i power-play. Finland skulle dock bara någon minut senare få känna på nätet de också. Målet gjordes av Miro Aaltonen, som även han debuterar i år för det finska A-landslaget. Målen fortsatte sedan att ramla in tätt och Tre Kronor tryckte på ytterligare till 4-1 genom Patrik Zackrisson. Inför den tredje pausvilan var ställningen till sist 4-2 till de gula efter att Finlad lyckats reducera genom Henrik Haapala med en man mer.

Den tredje perioden blev inte alls som den andra perioden även om Sverige hade bud på ytterligare något mål. I och med segern innebär det att Sverige innan morgonens match mot Tjeckien redan vunnit Channel One Cup. Rikard Grönborg är nöjd med turneringen.

– Jag ser mycket karaktär i det här laget. Alla spelare vill vara med och bidra, säger Grönborg.

Finland – Tre Kronor 4 – 2 (2-0, 2-2, 0-0)
0-1 (05.30) Erik Gustafsson (Linus Omark)
0-2 (16.31) Alexander Bergström (Patrick Zackrisson, David Rundblad)
0-3 (21.42) Magnus Nygren (Henrik Tömmernes, Linus Omark), spel fem mot fyra
1-3 (24.33) Miro Aaltonen (Sami Lepistö), spel fem mot fyra
1-4 (27.24) Patrik Zackrisson (Henrik Tömmernes)
2-4 (28.34) Henrik Haapala (Roope Hintz, Teemu Eronen), spel fem mot fyra
Skott: 18 – 37 (9-14, 5-14, 4-9)