Sverige slog Österrike med nöd och näppe

Sverige är på träningsläger inför VM. Igår slog man Österrike med hela 6-2 och idag var det dags igen, men denna gången vann man endast med 4-3 efter ett mycket sent avgörande.

Den inledande perioden började dåligt för Sveriges del när Växjöbacken, Calle Rosén, visades ut och hemmalaget kunde ta ledningen genom Erik Kirchschläger. Innan periodens slut skulle Sverige reducera genom KHL-spelaren André Petersson snyggt assisterad av Linus Omark.

Bra andraperiod

I mittenakten ökade Sverige tempot något och man var det bättre laget. Redan efter tre minuter tog Sverige ledningen genom Dennis Everberg. Drygt två minuter senare utökade man ledningen till 1-3 genom Richard Gynge som hittade nätmaskorna.

Österrike kom tillbaka

I den tredje och avslutande perioden tappade Sverige fart och Österrike fick långa anfall på Tre Kronor. Efter att Linus Omark tagit på sig en utvisning för att ha haft hög klubba tog Österrike momentum och efter 16 minuter in i perioden reducerade man genom Brian Lebler som tryckte dit 2-3 målet. Med endast två minuter kvar av matchen kom kvitteringen, där och då trodde man att matchen skulle sluta oavgjort, men Skellefteåspelaren, Pär Lindholm ville annat. Med endast 50 sekunder kvar av matchen tryckte han dit 3-4 som blev slutresultatet.

Österrike-Sverige 3-4 (1-1, 0-2, 2-1)
1-0 (04.09) Erik Kirchschläger (Stefan Ulmer, Brian Lebler)
1-1 (14.40) André Petersson (Linus Omark, Eric Martinsson)
1-2 (22.50) Dennis Everberg (André Petersson, Linus Omark)
1-3 (25.05) Richard Gynge (Linus Omark, Patrick Zackrisson)
2-3 (56.23) Brian Lebler (Philipp Lindner, Fabio Hofer)
3-3 (58.00) Alexander Rauchenwald (Daniel Woger, Florian Baltram)
3-4 (59.11) Pär Lindholm (André Petersson, Linus Omark)