Superkedjan i USA visade vägen mot Lettland

USA öppnade starkt i årets JVM mot Lettland med en seger. Superkedjan med Clayton Keller, Colin White och Tage Thompson visade prov på stor skicklighet.

Precis som väntat, var det amerikanarna som tog tag i matchpinnen direkt. USA etablerade anfall på anfall och efter sex minuter tog man även ledningen med 1-0 via Patrick Harper. Lettland växte dock, trots den massiva inledningen från USA och fick ett par heta chanser från bland annat letternas största namn, Martins Dzierkals. Med fyra minuter kvar fick de också utdelning efter ett friläge från Renars Krastenbergs.

Amerikanarnas superkedja

Den andra perioden får en väldigt öppen inledning. USA slarvar i sitt spel och drar på sig utvisningar och bjuder letterna på ett par vassa kontringar. Amerikanarna visar dock att de är numret större när Ottawa Senators supertalang Colin White sprätter upp en backhand till 2-1 efter sex minuter. USA fortsatte efter det att trycka ner Lettland djupt i egen zon och efter hård press fick det offensiva spelgeniet Clayton Keller in 3-1, strax före pausvila.

I de sista tjugo minuterna var spelet något trevande. USA gick ut och försökte minska på riskerna, som höll på att bjuda Lettland på några mål inledningsvis. Men efter en lång sekvens med ett säkert spel var det dags för amerikanarnas superkedja igen. Clayton Keller, tillsammans med Tage Thompson och Colin White i kedjan, gjorde sitt andra mål för kvällen. Med två minuter kvar skickar USA in ytterligare två mål till slutresultatet 6-1, via Jeremy Bracco och Jordan Greenway.

USA – Lettland 6-1 (1-1, 2-0, 3-0)
0-1 (06.27) Patrick Harper (Casey Fitzgerald, Jack Ahcan)
1-1 (15.22) Renars Krastenbergs (Eduards Jansons)
1-2 (26.29) Colin White (Tage Thompson, Adam Fox)
1-3 (38.45) Clayton Keller (Colin White, Tage Thompson)
1-4 (52.19) Clayton Keller
1-5 (57.41) Jeremy Bracco (Troy Terry)
1-6 (59.21) Jordan Greenway (Luke Kunin, Troy Terry)